Een van de onderdelen van de Open Dag was een trainingswedstrijd tussen twee teams van Heracles Almelo. Het team gehuld in de nieuwe blauwe uitshirts trok in een sessie van 4 x 10 minuten met 0-1 aan het langste eind. Teun Bijleveld tekende voor de treffer.

De trainingswedstrijd werd gespeeld tussen twee teams van tien spelers die werden onderverdeeld in team zwart-wit en team blauw. Een mooie gelegenheid om de nieuwe uitshirts te promoten en om nieuweling Adrian Szöke aan het werk te zien. Besloten werd om 4 x 10 minuten te spelen op een verkleind speelveld.

Beide teams moesten in het eerste kwart nog warmdraaien. Het enige hoogtepunt was een kans voor Silvester van der Water in de negende minuut maar hij kreeg de bal niet onder controle. Het tweede kwart begon met een kansje voor team zwart-wit. Reuven Niemeijer mikte echter voorlangs. Van der Water kreeg ook in dit deel  een kans. Michael Brouwer greep  kordaat in.

Het venijn in het derde kwart zat duidelijk in de staart. Joey Konings was voor team zwart-wit dicht bij een treffer maar zijn schot belandde op de lat. In de aansluitende tegenaanval mikte Silvester van der Water voorlangs. In de negende minuut was het raak. Teun Bijleveld trof doel met een goed geplaatst schot.

Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak zouden in het laatste kwart aan de kant blijven waardoor het negen tegen negen werd. Het aantal kansen bleef in dit deel beperkt. De enige doelpoging kwam op conto van Stephen Sama. Diens kopbal was een eenvoudige prooi voor Janis Blaswich.

Heracles Almelo (zwart-wit)  – Heracles Almelo (blauw) 0-1

29.Teun Bijleveld 0-1

Heracles Almelo  (zwart-wit): Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Robin Pröpper, Mats Knoester,  Niels Leemhuis,  Orestis Kiomourtzoglu, Adrian Szöke, Joey Konings en Reuven Niemeijer.  

Heracles Almelo (blauw): Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak, Mohammed Osman, Teun Bijleveld, Silvester van der Water en Kristoffer Peterson.

Scheidsrechter:  Raymond Mellink