Mauro Junior komt dit seizoen op huurbasis uit voor Heracles Almelo. De 20-jarige Braziliaan is afkomstig van PSV, waar hij sinds 2017 onder contract staat. Mauro Junior sluit per direct aan bij de selectie van trainer Frank Wormuth.

Mauro Junior meldde zich zondagochtend in Almelo, nadat hij een dag eerder het trainingskamp van PSV in Zwitserland verliet. De Braziliaan kijkt uit naar het komende seizoen. “Het voelt goed dat Heracles Almelo mij deze kans wil geven. Mijn doel is om het vertrouwen uit te betalen en de supporters te laten zien wat ik kan.”

Technisch manager Tim Gilissen over de komst van Mauro Junior: “We kennen zijn kwaliteiten en weten dat hij met zijn techniek en creativiteit van toegevoegde waarde kan zijn voor ons team.”

Sinds zijn komst naar PSV speelde Mauro Junior 55 officiële wedstrijden in het eerste en tweede elftal van de club. De Braziliaan maakte daarin negen doelpunten en gaf dertien assists.