Adrian Szöke is Heraclied. De 21-jarige Serviër heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Szöke komt over van 1. FC Köln.

“Dat ik deze stap kan maken betekent veel voor mij”, vertelt Szöke over zijn komst. “Als jonge speler verwacht ik mij bij Heracles Almelo goed te kunnen ontwikkelen. Veel aanvallers hebben dat in het verleden al bewezen, nu is het aan mij. Ik ben Heracles Almelo en 1. FC Köln dankbaar voor het mogelijk maken van deze overstap.”

Technisch manager Tim Gilissen: “Onze scouting heeft Adrian uitgebreid gevolgd. Hij heeft in het tweede elftal van 1. FC Köln laten zien dat hij aanvallend sterk is. Adrian kan op meerdere posities op het middenveld en in de aanval uit de voeten en heeft een neus heeft voor de goal. Gezien zijn leeftijd en kwaliteiten verwachten we dat hij hier de volgende stap in zijn carrière kan maken.”

Szöke speelde sinds 2016 voor 1. FC Köln. Het afgelopen seizoen speelde hij voor het tweede elftal van die club 29 wedstrijden in de Regionalliga West waarin hij twaalf keer scoorde.

Adrian Szöke poseert voor het eerst in Heracles Almelo-shirt