Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys met 0-4 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Silvester van der Water, Orestis Kiomourtzoglu, Navajo Bakboord en Reuven Niemeijer.

De wedstrijd kende een rustig begin. Heracles Almelo had moeite om kansen te creëren en dat kwam met name omdat de nauwkeurigheid bij de eindpass te wensen overliet. Silvester van der Water zorgde in de veertiende minuut voor het eerste gevaar met een schot dat op de lat belandde. Kristoffer Peterson nam in de 25ste minuut het doel eveneens onder vuur maar doelman Chiel Sickman stond deze keer goed opgesteld.  De 0-1 kwam na een half uur spelen vanuit een omschakelmoment. Silvester van der Water liet de uitgelopen Sickman kansloos.

Heracles Almelo leek twee minuten later de 0-2 op een presenteerblaadje aangeboden te krijgen maar Joey Konings stond buitenspel. Het jubilerende Vroomshoopse Boys wilde zich laten zien voor het eigen publiek en spits Jordy Harms zette Michael Brouwer aan het werk met een kopbal en een vrije trap. Silvester van de Water nam vlak voor de rust nog een keer het vijandelijk doel onder vuur nemen maar mikte daarbij een meter te hoog.

Het verschil gemaakt

Frank Wormuth gebruikte de pauze om een groot aantal wissels door te voeren. Het spel bleef echter onnauwkeurig. De thuisclub ging dapper op zoek naar een eretreffer en Michael Brouwer moest meerdere keren handelend optreden. Heracles Almelo wist diep in de tweede helft dan toch het verschil te maken. Orestis Kiomourtzoglu kopte na 69 minuten de 0-2 tegen de touwen en drie minuten later prikte Navajo Bakboord keurig binnen.

De wedstrijd was daarmee gespeeld. Heracles Almelo tikte de wedstrijd uit en in de slotfase kon Reuven Niemeijer bij de tweede paal nog een keer inkoppen.

Vroomshoopse Boys – Heracles Almelo 0-4 (0-1)

30.Silvester van der Water 0-1, 69.Orestis Kiomourtzoglu 0-2, 72.Navajo Bakboord 0-3 , 87.Reuven Niemeijer 0-4

Vroomshoopse Boys: Chiel Sickman, Andjin van Veen, Jesper Derks, Bram Hooijer, Jordy Harms, Sil Derks, Jos Hutten, Juliën Derks, Simon Kempers, Jelle Drees en Tom Pierik.

Wisselspelers: Rene Kok, Rutger Schrijver, Ramon de Jong, Robin Drenthen en Bart Jans.

Heracles Almélo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Dario van den Buijs, Mats Knoester, , Jeff Hardeveld,  Sebastian Jakubiak, Niels Leemhuis, Alexander Merkel, Silvester van der Water, Joey Konings en Krisfoffer Peterson.

Wisselspelers: Tim Breukers, Teun Bijleveld, Mohammed Osman, Orestis Kiomourtzoglu, Maximilian Rossmann, Reuven Niemeijer en Stephen Sama.

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis