Het stadion van Heracles Almelo is afgelopen maandag omgedoopt tot Erve Asito. De naamswijziging is sindsdien veelvuldig besproken, zowel onder de achterban als in de media. Heracles Almelo en Asito zijn niet blij met de manier waarop Erve Asito in de publiciteit is gekomen.

Woensdag verscheen een uitspraak in de media waarbij connecties werden gelegd met het ‘Anfield Road-gevoel’ en ‘boeren op een Twents erf’. Wij als bestuur, directie en medewerkers van Heracles Almelo distantiëren ons van deze uitspraak, omdat dit op geen enkele wijze raakvlakken heeft met de gedachten achter de gekozen stadionnaam.

“Het Erve staat voor de plek waar familie samenkomt, waar zij op hun grond eigen regels bepalen en waar generaties verbinden. Dát past als geen ander bij Heracles Almelo.”

Rob Toussaint, algemeen directeur

Algemeen directeur Rob Toussaint: “Het Erve staat voor de plek waar familie samenkomt, waar zij op hun grond eigen regels bepalen en waar generaties verbinden. Dát past als geen ander bij Heracles Almelo, een club waar het familiegevoel voorop staat. En daarom spelen wij vanaf nu in een stadion dat Erve Asito heet. Maar wel volgens het verhaal zoals dat bedoeld is.”

Toussaint: “Wij begrijpen dat de naam de nodige reacties heeft opgeroepen bij onze supporters. Met de voorzitters van de supportersverenigingen is dinsdagavond een stevig, maar goed gesprek gevoerd. Daar was ook Asito bij aanwezig. Door met elkaar in gesprek te blijven hopen we begrip te creëren voor de keuzes die door alle partijen zijn gemaakt.” Op 11 juli wordt een informatieavond georganiseerd voor alle supporters waarover verdere informatie volgt.

Met supportersverenigingen is verder afgesproken samen af te stemmen hoe we de juiste lading geven aan de stadionnaam. Daarbij hoort ook een uitleg van de totstandkoming van het logo, waarin de historie, het verleden en het heden van de club en de regio samenkomen. Die video zie je hieronder.