Op de Open Dag van Heracles Almelo is dit jaar opnieuw het Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden. In samenwerking met de Overijsselse BVO’s, waaronder Heracles Almelo, en de opleiding Sport & Bewegen van het ROC van Twente organiseert RTV Oost ook in 2019 het Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden.

Één van de voorrondes is op zondag 7 julie tijdens de Open Dag van Heracles Almelo. Tijdens die Open Dag kun jij je gratis aanmelden bij de RTV Oost-boog. Elke voorronde levert één finalist op die later dit jaar tijdens een thuiswedstrijd van Heracles Almelo in het Erve Asito gaat strijden om de heuse ‘Cup met de grote oren’. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die durft. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Winnaars 2017 en 2018

Tom Besten uit Haarle werd in 2017 de eerste Overijssels kampioen waarbij hij de bal maar liefst 1328 keer in de lucht wist te schoppen. Karsten Leene uit Apeldoorn won op zaterdag 27 oktober in de rust van PEC Zwolle – Heracles Almelo de editie 2018. Hij haalde het record van balletje hooghouden tot nu toe met een opzienbarend aantal van 1583 keer.