Op zondag 7 juli vindt de jaarlijkse Open Dag van Heracles Almelo plaats. Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten in en rondom het stadion en ook het Museum is de hele dag geopend.

In het museum vind je op de Open Dag een aantal verschillende activiteiten. Zo kun je er wedstrijdshirts van Heracles Almelo uit het verleden bekijken en je vrienden uitdagen voor een potje FIFA94; het eerste FIFA-spel dat ooit is uitgegeven. Naast een blik in het verleden, is er ook aandacht voor de toekomst. In het museum is er namelijk een wedstrijddag van Heracles Almelo te beleven in Virtual Reality.

Tijdens de Open Dag is er in het museum tevens een tentoonstelling over Rudy Degenaar te bezichtigen. Degenaar speelde al vijf jaar voor SC Heracles ’74 toen hij op 25-jarige leeftijd omkwam tijdens een vliegtuigongeluk.