Op Sportpark de Westeneng oefende Heracles Almelo onder prachtige omstandigheden tegen tegenstander Club Brugge dat een trainingskamp had belegd in Garderen. In een redelijk gelijkwaardig oefenduel wist Club Brugge uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken door een benutte strafschop van Hans Vanaken (0-1).

Heracles Almelo de betere in de eerste helft
In de eerste helft was het Heracles Almelo dat goed voor de dag kwam. Rossmann en Knoester konden vaak de vrije man vinden en zo kwamen er meerdere Heraclieden tot schietkansen. De eerste was van Silvester van der Water die een afvallende corner op zijn pantoffel nam. De vuurpijl trof echter geen doel en vloog over.

Vervolgens was het Osman die meerdere malen tot schieten kon komen. Eerst een meter over, daarna een vrije trap op de vuisten van doelman Letica en een zwabberschot naast. Helaas waren de schoten net niet zuiver genoeg. De grootste kans was voor Teun Bijleveld die zomaar een mislukte pass van Brugge-verdediger Schoonbaert in zijn voeten kreeg geschoven. Hij kon vrij doorlopen, maar had net iets te veel tijd nodig. Het van richting veranderde schot vloog over.

Rommelige tweede helft
In de tweede helft, waar beide teams nagenoeg met een geheel andere opstelling speelden, werd het spel een stuk rommeliger. Er lagen voor beide teams meerdere mogelijkheden om in de omschakeling tot kansen te komen, maar het ontbrak vaak aan de juiste eindpass.

Heracles Almelo wist een goede kans te creëren via Silvester van der Water die zijn man aan de binnenkant passeerde en de bal lekker raakte. Een teen voorkwam dat de bal tegen het net verdween.

Uiteindelijk werd in de 79e minuut in het duel, dat op een gelijkspel leek af te stevenen, alsnog de ban gebroken. Nadat Brouwer in de zestien een overtreding maakte, verdween de bal op de stip. Vanaken bleef koel en schoof de winnende treffer achter Brouwer.

Heracles Almelo – Club Brugge 0-1 (0-0)
79. Hans Vanaken 0-1.
Gele kaart: Orestis Kiomourtzoglou

Heracles Almelo (1e helft): Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximillian Rossmann, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Teun Bijleveld, Silvester van der Water, Joey Konings, Jesper Drost.

Heracles Almelo (2e helft): Michael Brouwer, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Sebastian Jakubiak, Niels Leemhuis, Silvester van der Water (66. Teun Bijleveld), Reuven Niemeijer, Jesper Drost (66. Joey Konings).