Teun Bijleveld is Heraclied. De 21-jarige middenvelder zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar. Bijleveld komt over van Ajax.

Bijleveld: “Ik ben blij dat ik bij een mooie Eredivisieclub als Heracles Almelo heb getekend. Ik kan hier doorgroeien en bewijzen dat ik de Eredivisie aan kan. Zondag is de eerste training, daar kijk ik naar uit.”

“Het is mooi dat Teun heeft gekozen voor Heracles Almelo”, vertelt technisch manager Tim Gilissen. “Teun heeft een goede opleiding gehad en heeft in de laatste twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie al de nodige wedstrijden gespeeld. Met zijn techniek en inzicht kan hij iets toevoegen aan ons middenveld.”

Technisch manager Tim Gilissen schudt de hand van nieuweling Teun Bijleveld

Bijleveld stond sinds twee jaar onder contract bij Ajax. Voor de beloftenploeg van de Amsterdammers kwam hij tot 55 officiële wedstrijden. Tussen 2009 en 2017 maakte Bijleveld deel uit van de jeugdopleiding van AZ. De middenvelder speelde in meerdere nationale jeugdelftallen.

View this post on Instagram

Welkom in Almelo, Teun! #heracles #almelo

A post shared by Heracles Almelo (@heraclesalmelo) on