Lerin Duarte gaat aan de slag bij de Griekse club Aris Thessaloniki FC. De 28-jarige middenvelder vertrekt transfervrij bij Heracles Almelo en zet zijn loopbaan voort in de Griekse Super League. Hij heeft 11 juni zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar.

Duarte speelde twee periodes voor Heracles Almelo en was daarin vrij succesvol. In 2011 maakte Duarte de overstap van Sparta Rotterdam naar Heracles Almelo. In de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 was hij goed voor tien doelpunten en gaf hij tien assists, wat hem een transfer opleverde naar Ajax. Na huurperiodes bij sc Heerenveen en NAC Breda keerde Duarte uiteindelijk in het seizoen 2016-2017 terug in Almelo. Onder Frank Wormuth behoorde hij tot de vaste groep spelers die veel minuten maakten. Afgelopen seizoen kwam hij tot 29 eredivisiewedstrijden in het zwart-wit, hij scoorde daarin zes keer en gaf twee assists. Daarmee evenaarde hij zijn doelpuntenaantal van 2012-2013. In totaal speelde Lerin Duarte 143 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo, scoorde daarin negentien keer en gaf veertien assists.

Technisch manager Tim Gilissen betreurt het vertrek van Duarte. Gilissen: “We hadden Lerin graag langer voor Heracles Almelo willen behouden. Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verbeteren. Wij hebben namens Heracles Almelo een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten. Wij wensen Lerin veel succes bij Aris Thessaloniki FC en willen hem bedanken voor zijn jaren bij Heracles Almelo.”

Aris Thessaloniki FC werd afgelopen seizoen vijfde in de Griekse Super League. De drievoudig landskampioen van Griekenland heeft zich daarmee geplaatst voor de Europa League. Lerin Duarte speelde eerder Europees voetbal. Namens Ajax kwam hij tot drie wedstrijden in de Champions League en twee wedstrijden in de Europa League. In zijn periode in Amsterdam won hij ook het landskampioenschap.

Geniet nog een keer van de goals van Lerin Duarte dit seizoen