Na de recente ondertekening van de strategische samenwerking tussen Heracles Almelo en de Saxion Hogeschool is de club erin geslaagd om opnieuw grote stappen te zetten in de ontwikkeling van het innovatie-initiatief in de regio Oost. Na diverse gesprekken in de afgelopen weken hebben ook de Universiteit Twente en de internationale onderneming Urenco zich als strategische partners verbonden aan het innovatie-initiatief.

Universiteit Twente
De samenwerking met de Universiteit Twente biedt tal van mogelijkheden voor de bij Heracles Almelo aangesloten bedrijven, de overheid en voor Heracles Almelo zelf. Universiteit Twente gaat in de vorm van studenten, kennis, inspirerende sprekers, contacten met start-ups, toegang tot onderzoek en onderzoeksgroepen een belangrijke rol spelen in het innovatie-initiatief. Na eerder al het ROC van Twente en ook Saxion is de Universiteit Twente reeds de derde grote onderwijspartner.

Vanuit het stadion van Heracles Almelo zal door studenten van zowel ROC van Twente, Saxion als de Universiteit Twente worden gewerkt aan projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en vanuit overheden. Ook worden onderzoeksgroepen/lectoraten hier verbonden aan het regionale bedrijfsleven zodat gezamenlijk kan worden gewerkt aan innovatie. Deze stappen die door Heracles Almelo zijn gezet in het regionale onderwijsveld krijgen inmiddels ook navolging in het regionale bedrijfsleven.

Urenco
Naast de partners Sekisui, VDL, Benchmark en ETC voerde de club in de afgelopen maanden gesprekken met diverse geïnteresseerde partijen en in dit kader besloot Urenco dan ook om zich aan dit initiatief te verbinden. Urenco heeft bijvoorbeeld stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en daaruit voortvloeiende onderzoeksvragen zouden in dit innovatie-initiatief kunnen worden belegd bij studenten en onderzoeksgroepen van de regionale onderwijsinstellingen. Zij gaan hiermee in het stadion vervolgens aan de slag. Onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk worden op deze manier optimaal met elkaar verbonden.

Ook voor Heracles Almelo zelf ontstaan door dit initiatief vele nieuwe mogelijkheden. Zo kijkt de club nu bijvoorbeeld naar de duurzaamheid van haar stadion en de omliggende leefomgeving. De club zal in de komende periode verder werken aan het versterken en uitbouwen van dit innovatie-initiatief.