Heracles Almelo is samen met regionale overheden, bedrijven en onderwijspartners Saxion en ROC van Twente het innovatie-initiatief gestart. De ondernemingen VDL, ETC, Sekisui Plastics en Benchmark hebben zich reeds aangesloten bij dit initiatief. Om die succesvolle start te beklinken, heeft Heracles Almelo woensdagavond 5 juni officieel de strategische samenwerking met Saxion als onderwijspartner ondertekend tijdens het M’eat our Talent-diner. Dit vormde het voorprogramma van de finale van de Saxion Ondernemers Award. 

Heracles Almelo gaat zorgen voor verbinding in de regio. Om deze missie, een bijdrage leveren aan een betere regio, cachet te kunnen geven heeft Heracles Almelo het innovatie-initiatief gestart. Dit innovatie-initiatief heeft als doel om regionale overheden, grote onderwijsinstellingen en diverse bedrijven beter te verbinden op elkaars behoeften. Vervolgens werd Ivar Hageman aangesteld. Vanuit Saxion is hij gedetacheerd als innovatiemanager van Heracles Almelo.

Tijdens het M’eat our Talent-diner werd onder andere de vraag gesteld waarom dit innovatie-initiatief belangrijk is voor de onderwijspartners en voor Heracles Almelo. Innovatiemanager Ivar Hageman: “Via projecten uit het bedrijfsleven brengen we studenten in contact met regionale bedrijven, om zo de mogelijkheden en kansen te benadrukken. Dit is niet alleen voor de bedrijven interessant, maar ook zeker voor de onderwijspartners. Bedrijven kunnen vraagstukken aanleveren waar ze zelf niet aan toekomen. Studenten kunnen daardoor daadwerkelijk verschil maken in de praktijk.”

Het innovatie-initiatief zorgt ervoor dat een heleboel partners aan elkaar verbonden worden. Heracles Almelo fungeert daarin als sociaal schakelpunt. Hageman: “We zijn aan onszelf verplicht een totaalaanbod te maken voor jonge talenten in de regio. Onderwijs met doorstroomkansen in het bedrijfsleven. Heracles Almelo laat hiermee zien dat het niet alleen gefocust is op voetbalzaken, maar denkt vanuit een breder perspectief.”

Commercieel manager Wouter van den Berg sluit zich hier bij aan. Van den Berg: “Heracles Almelo heeft als eredivisieclub ook een publieke verantwoordelijkheid. Hier geven wij op meerdere vlakken gehoor aan. Ook middels het innovatie-initiatief. Als ‘katalysator’ tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid stimuleert Heracles Almelo de sociale en economische groei en binding in de regio.”