Maar liefst 40 teams van verschillende nationaliteiten streken woensdag in Almelo neer voor het jaarlijkse internationale Walking Football toernooi; de Almelo City Cup.

Onder bezielende leiding van de Gold Stars Heracles was deze vierde editie weer tot in de puntjes verzorgd. Met een uitgebreid Walking Football, partner- en activiteitenprogramma hoefden de (internationale) gasten zich geen moment te vervelen.

Drie dagen lang vertier voor de zestigplusser. Met naast promotie voor Walking Football en Walking Sports natuurlijk ook een prachtig uithangbord voor Heracles Almelo en voor de stad Almelo. Werkelijk overal was aan gedacht. Een perfecte wedstrijdorganisatie is inmiddels gemeengoed, maar ook andere activiteiten werden met veel gejuich ontvangen. Zittend in tenue op terrassen in de binnenstad en feestend tot in de late uurtjes vermaakten de deelnemers zich prima.

De burgemeester van Almelo gaf bij de opening de complimenten al door en was oprecht trots op een dergelijk evenement in ‘zijn stad’. Ook Algemeen directeur Rob Toussaint sprak dergelijke woorden tijdens de openingsceremonie en benadrukte bij de prijsuitreiking de voortreffelijke organisatie nog maar eens.

Het fanatisme bij de heren (en dames) die deelnamen was groot. Ondanks dat het om Walking Football gaat wilden enkele teams toch wel heel graag winnen (en stiekem iets harder lopen dan eigenlijk mag). Dit leverde prachtige duels op, verdeeld over de twee speeldagen. Dat uiteindelijk in de competitieve poule de winnaar weer dezelfde was als de voorgaande twee edities zal geen toeval zijn, maar niemand die daar vervolgens onder het genot van een lekker drankje meer aan dacht.


Fotoverslag; Harry Broeze