Navajo Bakboord is de komende twee seizoenen Heraclied. De twintigjarige verdediger komt over van Ajax. Donderdag zette Bakboord zijn handtekening onder het contract, waarin een optie voor een extra seizoen is opgenomen.

Bakboord speelde dit seizoen namens Jong Ajax 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik denk dat ik er klaar voor ben om een stap omhoog te maken”, vertelt Bakboord na het tekenen van zijn contract. “Het lijkt mij een mooie uitdaging om in de Eredivisie te spelen. Ik wil stappen maken en laten zien wie Navajo Bakboord is.”

“We hebben Navajo dit seizoen intensief gevolgd”, aldus technisch manager Tim Gilissen. “Hij voldoet aan het profiel dat we zochten en past bij onze manier van spelen. Navajo is een jonge jongen met de potentie om door te groeien.”

Bakboord doorliep de volledige jeugdopleiding van Ajax, maakte op 1 december 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal (MVV – Jong Ajax, 0-4) en speelde in totaal 25 officiële wedstrijden in het beloftenteam van de Amsterdammers. Als jeugdinternational vertegenwoordigde hij de elftallen van Oranje onder 15 tot Oranje onder 20.