Heracles Almelo heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs verloren. Na 0-2 in Almelo bleek FC Utrecht ook in de Galgenwaard veel slagvaardiger: 3-0. De doelpunten werden gescoord door Jean-Christophe Bahebeck (2x) en Simon Gustafson. 

Doelmannen blinken uit
De formatie van Frank Wormuth had in de rommelige beginfase het meeste balbezit en Brandley Kuwas zorgde met schoten in de elfde en twintigste minuut voor gevaar. Adrian Dalmau kreeg in de 23ste minuut bijna een doelpunt cadeau na een fout van Rico Strieder maar David Jensen kon de inzet keren. FC Utrecht kreeg twee minuten later een kans via Othmane Boussaid. Het ingrijpen van Dario van den Buijs voorkwam erger. 

Na een half uur spelen wisten de beide doelmannen zich te onderscheiden. Janis Blaswich voorkwam met een reflex dat Tim Breukers bijna in eigen doel kopte en in de aansluitende counter wist Brandley Kuwas het vijandelijk doel onder vuur de nemen. David Jensen tikte de bal echter uit de kruising. Jean-Christophe Bahebeck probeerde het in de 35ste minuut met een volley maar die ging naast. Beide ploegen wisten in het restant van de eerste helft nauwelijks voor gevaar te zorgen. 

Thuisclub slaat toe
FC Utrecht kwam na de rust snel op rozen te zitten. Een doelpunt van Jean-Christophe Bahebeck in de 53ste minuut werd nog afgekeurd omdat de invaller hands had gemaakt. Enkele minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van Mats Knoester op Cyriel Dessers. Simon Gustafson klaarde het karwei vanaf elf meter zonder problemen. 

Heracles Almelo moest nu alles of niets gaan spelen maar de thuisclub kreeg na de 1-0 de beste kansen. Simon Gustafson mikte na een uur spelen voorlangs en een minuut later stuitte Gyrano Kerk op Janis Blaswich. Silvester van der Water en Joey Konings moesten het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Het leverde nog een kans op voor Adrian Dalmau. De Spanjaard kopte in de 79ste minuut naast. Een minuut later viel de beslissing. Jean-Christophe Bahebeck kon binnenschuiven op aangeven van Simon Gustafson. Cyriel Dessers kreeg vervolgens nog een grote kans op de 3-0 maar schoof in de 86ste minuut voorlangs. De derde treffer viel alsnog in blessuretijd en werd gescoord door Jean-Christophe Bahebeck na opnieuw goed voorbereidend werk van Simon Gustafson. 

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0 (0-0)
57.Simon Gustafson 1-0, 80.Jean-Christophe Bahebeck 2-0, 90+1Jean-Christophe Bahebeck 3-0.
Gele kaart: Mats Knoester 

FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Rico Strieder, Riechedly Bazoer (23.Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson, Cyriel Dessers, Gyrano Kerk (75.Mark van der Maarel) en Othmane Boussaid (46.Lukas Görtler). 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (68.Silvester van der Water), Wout Droste (29.Bart van Hintum), Mats Knoester, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Dario van den Buijs, Alexander Merkel (76.Joey Konings), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.