Heracles Almelo speelt morgen (dinsdag, aanvang 18.30 uur) uit tegen FC Utrecht. Trainer Frank Wormuth kan in De Galgenwaard niet beschikken over Maximilian Rossmann (voet), Kristoffer Peterson (lies), Lerin Duarte (hamstring), Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak (beiden niet wedstrijdfit). 

“Meteen na de wedstrijd wenste een speler van FC Utrecht mij succes”, aldus Wormuth. “Ik zei: waarmee? Voor volgend seizoen, zei hij. Hij denkt dus dat FC Utrecht zich al heeft geplaatst voor de volgende ronde. Ik heb het daarna ook in de kleedkamer gezegd: zij voelen zich zeker, denken dat ze er al zijn. Maar in Utrecht hebben we altijd kansen en kunnen we voetballen, dat hebben we daar eerder laten zien. Natuurlijk hebben we de laatste drie duels van FC Utrecht verloren, maar we hebben voldoende kansen gecreëerd en dat geeft een goed gevoel. Twee goals maken hoeft geen probleem te zijn, alles is mogelijk. We moeten ons op twee zaken focussen: geen treffers incasseren en zelf scoren. Maar niet te vroeg, dan hebben zij nog veel tijd om zich te herstellen. Scoren op de juiste momenten zou lekker zijn. De uitdaging ligt in de standaard situaties, die moeten we niet weggeven. We hebben gewoon een goede kans morgen in Utrecht.”

“Ik vind overigens dat de strafschop die wij zaterdag tegen kregen absoluut geen penalty”, vervolgt Wormuth. “De speler van Utrecht wist niet eens zeer of hij wel geraakt was, dus dan is het wel duidelijk. Ik heb er weinig mensen over gehoord, maar het was er absoluut geen.”

FC Utrecht – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Allart Lindhout.