Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.30 uur) de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Trainer Frank Wormuth kan tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Kristoffer Peterson (lies), Maximilian Rossmann (voet), Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak (beiden niet wedstrijdfit).

“De voorbereiding op deze wedstrijd is hetzelfde als anders”, aldus Wormuth. “We werken echter een heel seizoen voor deze finales. De spelers kunnen Heracles Almelo-historie schrijven. Ze zien dagelijks de foto’s op de muren van de gewonnen play-offs in 2016, zij hebben de kans om ook op die manier op de muur te komen. De onderlinge resultaten tijdens het seizoen zeggen nu niks. Ik weet, we hebben twee keer verloren maar we speelden niet slecht. FC Utrecht is de favoriet, zij moeten winnen. Wij hebben ons met een relatief kleine club voor de play-offs geplaatst. We hebben dus een kleine kroon op ons hoofd, maar we moeten de lichten op de kroon nu laten fonkelen. We zijn niet de favoriet, maar iedere wedstrijd is een nieuwe kans. Het is ook een duel met een tweede kans, dus we moeten voorzichtig zijn. We hebben ook nog een kans in Utrecht, dus we riskeren morgen niet alles.”

Heracles Almelo – FC Utrecht staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.