Heracles Almelo heeft het reguliere seizoen in de Eredivisie afgesloten met een nederlaag. De uitwedstrijd tegen PSV eindigde in 3-1. Het Almelose doelpunt viel al na 25 seconden en werd gescoord door Joey Konings. 

Razendsnelle voorsprong
De formatie van Frank Wormuth kende een uitstekende start in Eindhoven. Silvester van der Water wist Joey Konings in de loop aan te spelen en laatstgenoemde schoot na 25 seconden al raak. 

Heracles Almelo had aanvankelijk weinig te duchten van PSV. Michael Brouwer had na veertien minuten een uitstekende reflex in huis op een inzet van Pablo Rosario maar de middenvelder was hierbij al buitenspel gegeven. Jesper Drost kreeg in de 25ste minuut een uitgelezen kans toen hij op Jeroen Zoet mocht afgaan maar Nick Viergever had nog een sliding in huis. Wout Droste kon in de aansluitende hoekschop inkoppen maar Jeroen Zoet kon pareren. 

PSV gooide het tempo na 30 minuten omhoog. Jesper Drost onderscheidde zich door een kopbal van Luuk de Jong van de lijn te halen en even later moest Michael Brouwer aan de bak op een schot van Donyell Malen. De thuisclub kwam in de 32ste minuut langszij toen Wout Droste een voorzet van Angelino ongelukkig tot een doelpunt promoveerde. PSV ging door en Gaston Pereiro dwong in de 36ste minuut Michael Brouwer met een krul tot een nieuwe save en even later verzuimde Donyell Malen om de 2-1 binnen te koppen. Heracles Almelo had het moeilijk maar wist zonder verdere schade de rust te halen. 

PSV controleert
De thuisclub had na de rust slechts twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Nick Viergever kon uit een hoekschop van dichtbij afronden. PSV hield daarna de controle over het duel en in de 62ste minuut was Luuk de Jong dichtbij een treffer. De kopbal, voortvloeiend uit een hoekschop,l werd echter gepareerd door Michael Brouwer. Een minuut later wist ook Gaston Pereiro zijn hoofd tegen de bal te zetten maar deze poging ging over. Donyell Malen probeerde het in de 68ste minuut met een venijnige inzet maar ook deze keer wist Brouwer te redden. 

Heracles Almelo probeerde in de slotfase nog een keer het tij te keren. Voor dit doel kwamen eerst Brandley Kuwas en Lerin Duarte in het vel en later Kristoffer Peterson. Brandley Kuwas nam in de 75ste minuut het vijandelijke doel nog onder vuur maar mikte daarbij net naast. PSV speelde de wedstrijd daarna rustig uit en kwam in de negentigste minuut nog op 3-1 dankzij Donyell Malen. Het laatste wapenfeit kwam van Kristoffer Peterson maar diens schot werd door Jeroen zoet over het doel getikt. 

PSV – Heracles Almelo 3-1 (1-1)
1.Joey Konings 0-1, 32.eigen doelpunt 1-1, 48.Nick Viergever 2-1, 90.Donyell Malen 3-1
Gele kaarten:Adrian Dalmau, Pablo Rosario 

PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab (89,Trent Sainsbury), Nick Viergever, Angelino, Pablo Rosario, Gaston Pereiro (80.Cody Gakpo), Erick Gutierrez (72.Jorrit Hendrix), Donyell Malen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. 

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Jesper Drost (61.Lerin Duarte), Joey Konings (74.Kristoffer Peterson), Alexander Merkel, Silvester van der Water (61.Brandley Kuwas), Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.