Heracles Almelo speelt morgen (woensdag, aanvang 19.30 uur) uit tegen PSV. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak (beiden niet wedstrijdfit). Maximilian Rossmann (voet) en Mo Osman (spier) zijn twijfelgevallen. 

Opstelling nog niet bekend
“De wedstrijdselectie komt overeen met afgelopen weekend, maar over de opstelling kunnen we nog niets zeggen”, aldus Wormuth. “We kunnen de opstelling morgen in het hotel ook pas aan de groep bekend maken. Het is een belangrijke wedstrijd voor de club. Niet zozeer voor de play-offs, want of we nu Utrecht, Vitesse, Groningen of Willem II treffen: het zijn allemaal goede ploegen. We zijn nog in een strijd verwikkeld met ADO Den Haag in de ranglijst voor de televisiegelden. Het is dus niet alleen een wedstrijd, maar ook business. Bovendien kunnen de spelers die morgen in actie komen zich ook laten zien voor het komende seizoen. Ik kan in elk geval alvast zeggen dat Michael Brouwer morgen keept. Hij is een fantastische tweede keeper, dat heeft hij in het bekertoernooi al laten zien. Morgen krijgt hij de mogelijkheid te spelen.”

Vreemde regels gele kaarten
“Ik wil ook nog graag iets kwijt over de regels rondom gele kaarten”, vervolgt de trainer. “Wij hebben met Dario van den Buijs en Tim Breukers twee spelers op scherp staan. Als zij dus morgen geel krijgen dan zijn ze de eerste competitiewedstrijd van het volgende seizoen geschorst. Wie bedenkt zoiets? Op basis van één gele kaart teveel zou zo’n speler dan de voorbereiding meedraaien, maar hij mag de eerste wedstrijd niet spelen. Voor een gele kaart teveel is dat teveel straf. Nog zoiets: de regel dat gele kaarten opgelopen in de laatste twee speelrondes, en waar geen schorsing voor volgt, meegaan naar volgend seizoen…. Heel vreemd allemaal.”

PSV – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.