Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 4-5 verloren. De Almelose treffers werden gescoord door Adrian Dalmau (3x) en Lerin Duarte. De formatie kan zich desondanks opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal omdat concurrent Willem II ook verloor. 

Moeizame eerste helft
Excelsior kon na vier minuten de eerste tik uitdelen toen Heracles Almelo een hoekschop niet goed verwerkte. De afgeslagen bal plofte voor de voet van Elias Mar Ömarsson en die trof doel met een volley van enige afstand. 

Heracles Almelo nam daarna wel het initiatief maar uitgespeelde kansen waren schaars omdat de passing te wensen overliet. Kristoffer Peterson werd in de veertiende minuut aangespeeld door Brandley Kuwas maar kopte naast. Het was echter Adrian Dalmau die in de 23ste minuut de 1-1 wist te forceren. De Spanjaard draaide en keerde zich door de Rotterdamse defensie om vervolgens van dichtbij raak te schieten. 

De formatie van Frank Wormuth kreeg meer grip op het duel en was in de 37ste minuut dichtbij een tweede treffer. Een vrije trap van Brandley Kuwas werd door Kristoffer Peterson bij de tweede paal over het doel getikt. Heracles Almelo deed op slag van rust de 1-2 min of meer cadeau aan de bezoekers. Janis Blaswich wilde uittrappen maar Alexander Merkel liep hem in de weg. De bal plofte hierdoor de voeten van Elias Mar Ömarsson en de IJslander strafte dit moment af met een lobje dat tergend langzaam in het Almelose doel verdween. 

Transformatie
Frank Wormuth greep in de rust in. Hij bracht Lerin Duarte en het spel van Heracles Almelo onderging een ware transformatie. Het weifelende spel van voor de rust was ingeruild voor fris en aanvallend voetbal. Adrian Dalmau was in de 51ste minuut al dichtbij maar Alessandro Damen wist zijn kopbal nog op de lijn te pakken. Nauwelijks een minuut later was het wel raak. Adrian Dalmau stond op de goede plek om de 2-2 binnen te schuiven. 

Heracles Almelo liet er in de minuten daarna geen gras over groeien. Mohammed Osman mikte nog over en een kopbal van Adrian Dalmau werd van de lijn gehaald. De Spanjaard werd in de 59ste in stelling gebracht door Kristoffer Peterson en kon in twee keer van dichtbij afronden. Lerin Duarte tuigde zijn sterke invalbeurt in de 62ste minuut op met een doelpunt. De middenvelder nam de bal van grote afstand op de pantoffel en liet Alessandro Damen op schitterende wijze kansloos. 

Excelsior leek uitgeteld maar kwam in de 72ste minuut terug in de wedstrijd. Jurgen Mattheij kon inkoppen uit een hoekschop. De bezoekers probeerden aan te dringen en dat leverde veel ruimte op om te counteren. Deze mogelijkheden werden veelal slordig uitgespeeld al kwam Lerin Duarte in de 82ste minuut tot een schot dat door Alessandro Damen werd gekeerd. Het missen van al die gelegenheden kwam Heracles Almelo in de slotminuten duur te staan. Dennis Ecert prikte in de 89ste minuut de 4-4 tegen de touwen en twee minuten later scoorde Elias Mar Ömarsson nog de 4-5. 

Heracles Almelo – Excelsior 4-5 (1-2)
4.Elias Omarrson 0-1, 23.Adrian Dalmau 1-1, 45. Elias Omarrson 1-2, 51.Adrian Dalmau 2-1, 59.Adrian Dalmau 3-2, 62.Lerin Duarte 4-2, 72.Jurgen Mattheij 4-3, 89.Dennis Eckert 4-4, 90+1. Elias Mar Ömarsson 4-5
Gele kaart: 
Maximilan Rossmann 

Heracles Almelo: 
Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann (74.Bart van Hintum), Dario van den Buijs, Lennart Czyborra,Jesper Drost (46.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson. 

Excelsior:
Alessandro Damen, Siebe Horemans, Matthys Hervé, Thomas Oude Kotte, Jurgen Mattheij, Jerdy Schouten, Robin van der Meer (56.Luigi Bruins), Ryan Koolwijk (69.Marcus Edwards), Jeffry Fortes, Mounir El Hamdaoui (85.Dennis Eckert) en Elias Mar Ömarsson.