Deze week staat de themaweek Opleiden en Ontwikkelen centraal. Maatschappelijk Heracles Almelo brengt diverse projecten en subthema’s onder de aandacht waarin opleiden en ontwikkelen de boventoon voeren. Enkele van die projecten worden uitgevoerd in samenwerking met maatschappelijk partner ROC van Twente.

Stages
Heracles Almelo biedt leerlingen en studenten allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Het aanbieden van stageplaatsen is daarbij een belangrijk onderdeel. Een stage is voor studenten een mooie manier om een professionele groei door te maken.

Er zijn verschillende functies waarvoor Heracles Almelo stages aanbiedt. Als medewerker marketing- en communicatie bijvoorbeeld, maar ook als gastdame bij de thuiswedstrijden of als verkoopkracht in de FanServiceShop.

Bram Kuipers, student medewerker evenementenorganisatie van het ROC van Twente, loopt deze periode stage bij de club. Hij vertelt: “Ik ben erg blij stage te mogen lopen bij Heracles Almelo. Het is een warme, familiaire en laagdrempelige club die mij ruimte geeft eigen initiatieven te ontwikkelen. Ik ga elke dag dan ook met plezier naar stage.”

Projecten
Heracles Almelo biedt studenten ook kansen om projectmatig aan het werk te zijn. Zo is er een excellent-groep van de opleiding interieuradviseur bezig met het ontwikkelen van een skybox en zijn er elke thuiswedstrijd fotografen van de fotografie-opleiding aanwezig om de sfeer vast te leggen. Zij presenteren aan het einde van het seizoen een story-line.

Ook op het gebied van veiligheid en gastvrijheid werken Heracles Almelo en het ROC van Twente samen. Zo zijn studenten van het ROC verantwoordelijk voor de begeleiding van de jongeren die mogen vlaggen voorafgaand aan de wedstrijd. Het ROC van Twente heeft ook een klas van de opleiding Facilitair Leidinggevende in ons stadion gepositioneerd. Zij ondersteunen Asito bij werkzaamheden in de praktijk.

Joran Jasper, voormalig student van het ROC van Twente, vertelt: “Ik ben bij Heracles Almelo terecht gekomen via het ROC van Twente. Eerst liep ik hier stage, daarna ben ik werkzaam gebleven als steward. Heracles Almelo is hele fijne en mooie club om voor te werken. De faciliteiten zijn goed en er wordt goed voor je gezorgd. Er is genoeg ruimte om je te ontwikkelen bij Heracles Almelo. Je leert vooral door te doen. Op die manier kun je jezelf vormen als persoon en draagt het bij aan je ontwikkeling.”