Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) thuis tegen Excelsior. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak (beiden niet wedstrijdfit). Maximilian Rossmann (voet) is een twijfelgeval. Mocht hij niet kunnen spelen dan start Bart van Hintum. 

“De laatste weken, zonder wedstrijd, was een bijzondere fase”, aldus Wormuth. “We hebben twee weken geprobeerd om de spanning erin te houden, maar de volgende wedstrijd was ver weg. Eigenlijk was dat tot gisteren moeilijk, daarna zagen we de focus terugkeren. Dit seizoen is eigenlijk een grote golfbeweging, we zitten niet continu op hoog niveau. De jongens willen wel, maar soms denken ze teveel. Je moet het gewoon doen en niet te veel denken. De opstelling zal bijna hetzelfde zijn als in de vorige wedstrijd, maar we moeten de training van morgen nog even afwachten.  We hebben met 3-5-2, 4-3-3 en 4-4-2 verschillende systemen getraind, we zullen morgen gaan beslissen. We moeten ons huiswerk doen en dat betekent proberen te winnen van Excelsior. Ik weet dat een punt voldoende is voor het behalen van de play-offs, maar we spelen niet voor een punt. We gaan voor de winst. We doen tot de laatste wedstrijd mee, dat is mooi. Het is al een fantastisch seizoen, maar de punt moet op de i en dat kan met winst op Excelsior.”

Heracles Almelo – Excelsior staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.