Deze week staat de themaweek Opleiden en Ontwikkelen centraal. Maatschappelijk Heracles Almelo brengt diverse projecten en subthema’s onder de aandacht waarin opleiden en ontwikkelen de boventoon voeren. Enkele van die projecten worden uitgevoerd in samenwerking met maatschappelijk partner ROC van Twente.

Gedurende het seizoen komen veel studenten en leerlingen voor beroepsoriëntatie langs bij Heracles Almelo. Zij nemen een kijkje achter de schermen en kunnen zo kennismaken met alle werkzaamheden die bij de club komen kijken. Alleen van het ROC van Twente kwamen er al meer dan driehonderd leerlingen voor een excursie naar het Polman Stadion. De beroepsgroepen liepen daarbij uiteen: van accountant en sales tot aan maatschappelijk en horeca. Deze week kwamen tien studenten van de opleiding Logistiek (BBL, entreeopleiding) langs. Zij maakten niet alleen kennis met Heracles Almelo, maar ook met doelman Michael Brouwer.

Voor veel van de aanwezige studenten betekent het afronden van deze opleiding hun eerste diploma. Brouwer vertelde hen hoe zijn carrière verliep, hoe hij omging met de tegenslagen die heeft gehad, maar ook hoe hij elke keer weer moed putte uit de kansen die hij kreeg. Zo kwam hij ruim zever jaar geleden bij Heracles Almelo als vierde keeper, maar is hij nou een gevestigde orde achter Janis Blaswich. Enkele studenten gaven hierop aan hoe zij ook omgaan met tegenslagen. “Ze denken dat ik mijn rijbewijs niet kan halen, maar ik mag volgende week toch afrijden” of “Ik wil graag bij het leger, maar ik heb een trillend oog, dus ze denken dat ik het niet kan”. Brouwer: “Ik weet zeker dat je het kunt. Als je alles geeft en de kansen pakt die je krijgt, kun je meer dan je denkt!” 

Na de elftalfoto samen met Brouwer op het veld was het tijd voor een rondleiding door het Polman Stadion, waarbij ook een bezoek werd gebracht aan de eBox. Kampioen van de eDivisie op de eBox, Bryan Hessing, was aanwezig en maakt eveneens tijd voor deze studenten. 

Foto’s: Harry Broeze