Heracles Almelo heeft de optie in het contract van Alexander Merkel gelicht. De 27-jarige middenvelder staat daardoor nog tot de zomer van 2020 onder contract. Merkel speelde in zijn eerste seizoen voor Heracles Almelo tot dusverre 31 officiële wedstrijden. Zijn prestaties leverde hem een oproep voor het nationale elftal van Kazachstan op, waarmee hij twee interlands speelde.

“Alexander heeft dit seizoen aangetoond kwaliteit en ervaring toe te voegen aan ons team”, licht technisch manager Tim Gilissen toe. “Dat we de optie in zijn contract hebben gelicht mag dan ook als vanzelfsprekend worden gezien.”

Contracten Jakubiak en Leemhuis verlengd
Met Sebastian Jakubiak (25) en Niels Leemhuis (21) is Heracles Almelo contractverlenging overeengekomen. Beide middenvelders blijven tot juli 2020 verbonden aan de club. Gilissen: “Sebastian en Niels zijn talentvolle spelers en hebben bovendien al speelminuten in de Eredivisie gemaakt. Voor beiden geldt dat dit seizoen vooral in het teken stond van blessures en herstel. Hun capaciteiten staan echter buiten kijf en we vertrouwen erop dat die volgend seizoen weer tot uiting komen.”

Van Hintum verlaat Heracles Almelo
Heracles Almelo en Bart van Hintum hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 32-jarige verdediger zal de club na afloop van dit seizoen verlaten. “We vinden het jammer dat Bart vertrekt”, aldus Tim Gilissen over het aanstaande vertrek. “We zijn hem dankbaar voor de inzet die hij heeft geleverd en wensen hem succes bij de volgende periode in zijn loopbaan.” Van Hintum speelde tot dusverre in twee seizoenen 31 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo en kwam daarin eenmaal tot scoren.

Afscheid van Vermeij, Van de Berg en Erkilinc
Het aflopende contract van de aan FC Den Bosch verhuurde Vincent Vermeij wordt door Heracles Almelo niet verlengd. De optie tot koop in de huurovereenkomst is door FC Den Bosch niet gelicht. De 24-jarige spits kwam op 2 augustus 2016 over van De Graafschap en kwam tot 52 officiële wedstrijden en vijftien doelpunten in het shirt van Heracles Almelo.

Voor Tim van de Berg (6 officiële duels) en Zeki Erkilinc (1 officieel duel) wacht eveneens een afscheid van Heracles Almelo. De contracten van beide 21-jarigen werden in een eerder stadium al formeel opgezegd en worden niet verlengd. Gilissen: “Zowel Vincent, Tim als Zeki danken we voor hun inzet en wensen we veel succes in het vervolg van hun carrière.”

Afscheid na Heracles Almelo – Excelsior
Komende zondag, na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior neemt Heracles Almelo afscheid van Van Hintum, Vermeij, Van de Berg, Erkilinc en ook Wout Droste, van wie al eerder bekend werd dat hij de club na dit seizoen verlaat.