Heracles Almelo 2 heeft de trainingswedstrijd tegen Heracles Almelo 1 in winst omgezet. Yoël van Nieff en Luuk Geelen namen na de rust de treffers voor hun rekening. 

Beide teams hielden elkaar in evenwicht en de kansen was schaars. De reserves kregen de betere mogelijkheden. Jeff Hardeveld kopte in de negentiende minuut uit een vrije trap van Yoëll van Nieff over het doel en in de 38ste minuut werd Silvester van der Water de diepte ingestuurd. De rechtsbuiten wist Joey Konings te bereiken maar hij mikte van dichtbij onrustig over. Het eerste kwam tot een wapenfeit. Een schot van Dabney Dos Santos van buiten de zestien ging in de 26ste minuut net naast. 

Dabney Dos Santos en Mats Knoester wisselden na de rust van elftal. De eerste mogelijkheid was voor Mohammed Osman maar zijn schot in de 49ste minuut ging net naast. Na ruim een uur werd het serieuzer. Mats Knoester mikte van grote afstand rakelings naast en in de 62ste minuut kreeg Adrian Dalmau de beste kans. De aanvaller stuitte op Michael Brouwer. 

Het waren de reserves die uiteindelijk wisten te scoren. Eerst kwam er een dot van een kans voor Dabney Dos Santos maar hij mikte in de 68ste minuut na een combinatie met Silvester van der Water voorlangs. Nauwelijks een minuut later was het wel raak. Yoëll van Nieff trof doel met een goed geplaatst schot 

Het eerste moest het laatste kwartier met tien man spelen omdat Kristoffer Peterson enigszins aangeslagen de strijd uit voorzorg staakte. De reserves waren in de 76ste minuut dichtbij de 0-2 maar het schot van Joey Konings spatte uiteen op de lat. De tweede treffer viel uiteindelijk twee minuten voor tijd. Slordig uitverdedigen bezorgde Luuk Geelen een schietkans en de invaller mikte vervolgens keurig raak. 

Heracles Almelo 1 – Heracles Almelo 2 0-2 (0-0)
69.Yoëll van Nieff 0-1, 88.Luuk Geleen 0-2
Gele kaart: Stephen Sama 

Heracles Almelo 1: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilan Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Lerin Duarte, Dabney Dos Santos (46.Mats Knoester), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson. 

Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Wout Droste, Stepeh Sama, Mats Knoester (46.Dabney Dos Santos), Bart van Hintum, Yoëll van Nieff, Luca Everink (46.Luuk Geelen), Jeff Hardeveld, Jesper Drost, Joey Konings en Silvester van der Water.