De reserves van Heracles Almelo hebben de thuiswedstrijd tegen FC Emmen 2 verloren. Sven Braken besliste het duel na ruim een uur door een strafschop te benutten. Vanaf dat moment moest Heracles Almelo verder met tien man vanwege een rode kaart voor Mats Knoester. 

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. De eerste kans kwam in de 22ste minuut toen Jesper Drost ineens oog in oog met Dennis Telgenkamp kwam te staan. Drost probeerde het met een stift maar deze werd door de doelman gekeerd. Heracles Almelo kreeg in de slotfase van de eerste helft nog twee kansen. Een kopbal van opnieuw Jesper Drost werd in de 39ste minuut van de lijn gehaald en twee minuten later knikte Joey Konings van dichtbij net naast. 

De tweede helft was luttele seconden oud toen Silvester van der Water de bal wat gelukkig meekreeg. De spit kwam oog in oog met Dennis Telgenkamp maar de doelman was net iets eerder. FC Emmen had voor de rust nauwelijks voor gevaar kunnen zorgen maar in de 53ste minuut was Alexander Bannink dichtbij een doelpunt. Het schot ging echter rakelings naast. De volgende mogelijkheid voor Heracles Almelo kwam uit een vrije trap. Yoëll van Nieff krulde de bal in de 56ste minuut van buiten de zestien over het doel. De wedstrijd leek na ruim een uur spelen een ander gezicht te krijgen. Mats Knoester veroorzaakte een penalty en kreeg bovendien een rode kaart. De strafschop werd verzilverd door Sven Braken. 

Heracles Almelo liet zich niet afschrikken door de achterstand en de numerieke minderheid. Er kwamen kansen. Joey Konings mikte in de 74ste minuut in riante positie over en twee minuten later ging een nieuwe vrije trap van Yoëll van Nieff rakelings over de lat. Een voorzet van Jeff Hardeveld leidde in de tachtigste minuut een nieuwe kans in voor Joey Konings maar deze keer ging de kopbal net naast. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. 

Heracles Almelo 2 – FC Emmen 2 0-1(0-0)
62.Sven Braken 0-1
Rode kaart: Mats Knoester 

Opstelling: Koen Bucker, Wout Droste, Stephen Sama, Mats Knoester, Tim van de Berg (86.Djaniny Lopes Mendes), Jeff Hardeveld, Lerin Duarte, Yoëll van Nieff, Jesper Drost, Joey Konings en Silvester van der Water.