Bryan Hessing is met Heracles eSports kampioen geworden van de eDivisie op de Xbox One. In een spannende finale versloeg hij Nick den Hamer van FC Groningen na een Golden Goal in de derde en beslissende wedstrijd. Voor Heracles eSports is dit het eerste kampioenschap sinds de oprichting van de eDivisie in 2016-2017.

Finale
De spanning in de finale tussen Heracles eSports en FC Groningen was om te snijden. De eerste wedstrijd werd door FC Groningen gewonnen met 1-0. De tweede wedstrijd won Heracles eSports met 2-1, waardoor de eindstand op 2-2 kwam. De derde en beslissende wedstrijd werd beslist door de Golden Goal. Wie als eerste scoort is de winnaar. Uiteindelijk trok Bryan Hessing met Heracles eSports aan het langste eind en werd hij de winnaar van de eDivisie op de Xbox One. 

Volgende maand strijdt Bryan Hessing om het landskampioenschap tegen Dani Visser van De Graafschap, die het PlayStation 4 seizoen won. Hierbij wordt één wedstrijd op Xbox One gespeeld en één wedstrijd op de PlayStation 4. 

De weg naar de finale
De eDivisie, een virtuele variant op de Eredivisie, introduceerde dit jaar een nieuwe competitieopzet. In een toernooivorm met een groepsfase, play-off poule en knock-outs werd uiteindelijk de winnaar bepaald. De groepsfase bestond uit drie poules van zes clubs die telkens twee wedstrijden tegen elkaar speelden. 

Heracles eSports kwam bij de loting in Groep A terecht. Samen met Ajax, De Graafschap, FC Emmen, Vitesse en VVV-Venlo streed Bryan Hessing om de eerste twee plekken. Na drie overwinningen op FC Emmen, De Graafschap, Vitesse en een gelijkspel tegen VVV-Venlo werd een knappe tweede plek behaald. De wedstrijd tegen Ajax om de groepswinst werd verloren.

In de kwartfinale moest Bryan Hessing het opnemen tegen Jaey Daalhuisen van Feyenoord. Heracles eSports won uiteindelijk met 3-2 van Feyenoord en mocht het in de halve finale opnemen tegen Excelsior. De eSporter van Excelsior (Levy Frederique) werd voor de wedstrijd als favoriet bestempeld, omdat hij onlangs op een toernooi tweede werd van de wereld. Heracles eSports won deze wedstrijd met 5-2 en mocht het in de finale opnemen tegen Nick den Hamer van FC Groningen (die Dani Hagebeuk van Ajax had verslagen). Deze finale werd dus gewonnen door Heracles eSports.  

Heracles eSports bedankt de ePartners Asito, Rabobank, terStal en Mediamarkt voor hun steun!