Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 2-1 verloren. Calvin Stengs en Albert Gudmundsson scoorden voor de thuisclub. Brandley Kuwas nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening. Door het verlies is de vierde plaats buiten bereik maar blijven de play-offs voor Europees voetbal nog altijd haalbaar. 

Kuwas wist vroege achterstand
De formatie van Frank Wormuth kwam na acht minuten op achterstand dankzij een afstandsschot van Calvin Stengs. AZ zorgde ook in de fase daarna voor de meeste dreiging. Janis Blaswich was in de negentiende minuut paraat bij een doelpoging van Mats Seuntjens en stond na 32 minuten goed opgesteld bij een schot van Fredrik Midtsjø, 

Het was in deze fase dat Heracles Almelo meer grip op de wedstrijd begon te krijgen. Adrian Dalmau mikte na een half uur spelen nog net naast maar in de 37ste minuut zette hij Marco Bizot serieus aan het werk na goed voorbereidend werk van Lennart Czyborra. De doelman wist het venijnige schot te pareren. Brandley Kuwas zorgde ervoor dat Heracles Almelo nog voor de rust langszij kwam. De rechtsbuiten werd in de 42ste minuut knap vrijgespeeld en zag zijn eerste inzet nog geblokt worden. De rebound was wel raak. 

AZ slaat toe
Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam voor rekening van Teun Koopmeiners. Hij leek in de 54ste minuut de 2-1 te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een aantal minuten later dribbelde Calvin Stengs door de Almelose defensie maar het schot miste iedere kracht. Stengs tekende in de 63ste minuut ook voor de volgende mogelijkheid van AZ maar mikte bij de poging ruim naast. De thuisclub bleef echter druk zetten en kwam halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong. Albert Gudmundsson knalde eerst op de paal en wist vervolgens de rebound te verzilveren. 

Het scheelde niet veel of Heracles Almelo was in een oogwenk weer op 2-2 gekomen. Lerin Duarte nam het Alkmaarse doel in de 68ste minuut onder vuur maar zag de paal fungeren als spelbreker. AZ kreeg echter ook kansen. Mats Seuntjens krulde de bal in de 75ste minuut naast en even later moest Janis Blaswich redding brengen op een schot van Calvin Stengs. Heracles Almelo probeerde in de slotfase nog het tij te keren. Joey Konings nam in de 87ste minuut nog het Alkmaarse doel onder vuur maar zag Marco Bizot redden. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn. 

AZ – Heracles Almelo 2-1 (1-1)
8.Calvin Stengs 1-0, 42.Brandley Kuwas 1-1, 66.Albert Gudmundsson 2-1
Gele kaarten: Joey Konings, Owen Wijndal, Albert Gudmundsson, Teun Koopmeiners 

AZ: Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Fredrik Midtsjø (88.Stijn Wuytens), Adam Maher, Guus Til, Calvin Stengs, Mats Seuntjens (83.Myron Boadu) en Albert Gudmundsson. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman (83.Joey Konings), Dabney Dos Santos (57.Lerin Duarte), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson (69.Jesper Drost).