Heracles Almelo speelt morgen (dinsdag, aanvang 19.45 uur) uit tegen AZ. Trainer Frank Wormuth kan in Alkmaar niet beschikken over Robin Pröpper (knie) en Sebastian Jakubiak (niet wedstrijdfit). Brandley Kuwas heeft wat last van een knie en is een licht twijfelgeval. “Ik vind AZ-uit een opwindende wedstrijd”, aldus Wormuth. “AZ is een van de beste teams, ze spelen in een fantastisch stadion. Ik was er tegen Ajax, toen was de sfeer echt super. Wij hebben drie punten nodig en de volgende mogelijkheid daartoe is bij AZ. We hebben een topdag nodig, want in Alkmaar winnen is zwaar. Maar alles is mogelijk en we gaan er met veel zelfvertrouwen naartoe.”

”Na de wedstrijd bij AZ blijven we in een normaal trainingsritme. Een week voor onze thuiswedstrijd tegen Excelsior zullen we een oefenwedstrijd spelen. We willen graag op zondag 5 mei spelen, op die datum hebben we geen tegenstander gevonden en dus spelen we tegen ons reserveteam. We willen op die manier in het ritme blijven, de omstandigheden van twee weken geen wedstrijd zijn er nu eenmaal. De mensen die de schema’s maken doen dat in het beste scenario. We doen het voor Nederland en Ajax en dat is geen enkel probleem want het is een fantastische situatie voor Nederland.”

AZ – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.