Heracles Almelo heeft in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal goede zaken gedaan door sc Heerenveen met 2-1 te kloppen. Brandley Kuwas zette Heracles Almelo met een benutte penalty op voorsprong maar Sam Lammers trok de stand nog voor de rust gelijk door eveneens vanaf elf meter te scoren. Adrian Dalmau tekende in de tweede helft voor de winnende treffer. 

Twee strafschoppen
Beide ploegen deelden in de beginfase enkele speldenprikken uit. Een schot van Kristoffer Peterson werd in de derde minuut geblokt en in de zesde minuut moest Janis Blaswich twee keer in actie komen. Eerst stond hij op de goede plek bij een schot van Doke Schmidt en even later moest hij redden op een doelpoging van Sam Lammers. Kik Pierie mikte in de aansluitende hoekschop naast. 

Heerenveen leek in de 23ste minuut op voorsprong te komen maar het doelpunt van Pelle van Amersfoort werd afgekeurd omdat hij een overtreding op Tim Breukers had begaan. Heracles Almelo had enkele minuten later wel succes. De bal ging op de stip omdat Yuki Kobayashi zich binnen de zestien vergreep aan Brandley Kuwas. De rechtsbuiten maakte vervolgens het karwei zelf af. 

Heracles Almelo was na ruim 35 minuten dichtbij de 2-0. Adrian Dalmau pikte de bal op na een fout in de Friese defensie maar diens schot in de korte hoek werd gepareerd door Warner Hahn. Vier minuten kreeg ook sc Heerenveen een strafschop toen Mitchell van Bergen net binnen de zestien werd neergelegd. Sam Lammers schoot vervolgens onberispelijk binnen. De bezoekers waren bijna met een voorsprong gaan rusten maar Janis Blaswich wist in de laatste seconden Ben Rienstra van scoren af te houden. 

Doelpunt Dalmau
De gasten begonnen goed aan de tweede helft. Een schot va Sam Lammers ging in 48ste minuut net over en naast en vijf minuten later moest Janis Blaswich aan de bak op een uithaal van Doke Schmidt. Ben Rienstra was de volgende die het probeerde maar zijn geplaatste schot van buiten de zestien was opnieuw een prooi voor Janis Blaswich. Heracles Almelo was in deze fase zoekende maar kreeg halverwege de tweede helft bijna de voorsprong cadeau toen Kik Pierie de bal bijna in eigen doel werkte na een Almelose aanval. De 2-1 werd uiteindelijk in de 73ste minuut een feit. Een hoekschop van Mohammed Osman belandde voor de voeten van Adrian Dalmau en de spits schoot knap binnen. 

Het scheelde niet veel of Heracles Almelo had kort na de zestiende van Dalmau al de genadeklap uitgedeeld. Dario van den Buijs kon in de 77ste minuut inkoppen uit een hoekschop maar de lat fungeerde als spelbreker. De slotfase had vervolgens genoeg te bieden. Janis Blaswich bewees in de 84ste minuut zijn waarde door een schot van Morten Thorsby te pareren. In de aansluitende tegenaanval zorgde Sylvester van der Water voor gevaar maar Warner Hahn maakte het schot onschadelijk. Morten Thorsby was vervolgens twee keer dichtbij de gelijkmaker. De invaller kopte in de 87ste minuut net naast en stuitte in de negentigste minuut op Janis Blaswich. Heracles Almelo wist daarna een blessuretijd van vijf minuten zonder al te veel problemen door te komen. 

Heracles Almelo – sc Heerenveen 2-1 (1-1)
28.Brandley Kuwas 1-0, 41.Sam Lammers 1-1. 73.Adrian Dalmau 2-1 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos (88.Mats Knoester), Brandley Kuwas (75.Sylvester van der Water), Adrian Dalmau (80.Joey Konings) en Kristoffer Peterson. 

sc Heerenveen: Warner Hahn, Doke Schmidt, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg (81.Dennis Johnsen), Ben Rienstra, Yuki Kobayashi (88.Jizz Hornkamp), Michel Vlap (81.Morten Thorsby), Mitchell van Bergen, Sam Lammers en Pelle van Amersfoort.