Heracles Almelo versloeg vrijdagavond sc Heerenveen in eigen huis. Dankzij doelpunten van Adriàn Dalmau en Brandley Kuwas kunnen de Heraclieden drie punten bijschrijven aan het totaal. Ondanks de doelpunten van de aanvallers, stond de grootste uitblinker tussen de palen. Janis Blaswich excelleerde en hield Heracles Almelo op de been.

Frank Wormuth zei na afloop van de wedstrijd: “Janis Blaswich 2, sc Heerenveen 1.” Uit deze woorden blijkt wel wat voor rol de doelman vandaag heeft gespeeld. Blaswich is blij met de overwinning, maar blijft bescheiden onder de lovende woorden van zijn trainer. “Helaas heb ik geen doelpunten gemaakt,” vertelt de Duitser met een lach. “Natuurlijk heb ik veel reddingen gemaakt vanavond, maar we hebben gewonnen als team. Ik heb mijn taak vandaag goed uitgevoerd, gelukkig werd dat beloond met doelpunten van ons.”

Voor Heracles Almelo was dit een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden. De 27-jarige Duitser ervaarde dat ook zo. “Vorige week speelden we goed en eindigden we zonder punten. In de strijd voor de play-offs was het ontzettend belangrijk dat we vandaag wel die drie punten haalden, zeker met het oog op de aankomende wedstrijden. We moesten ons herpakken en dat hebben we gedaan met deze overwinning,” vertelt Blaswich. “Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben drie punten en dat is alles wat telt in deze fase van de competitie.”

Aanstaande dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd. “Er wachten nog drie lastige wedstrijden voor ons, die van dinsdag is de eerste. Vanavond hebben we een basis gelegd en we gaan met een goed gevoel naar Alkmaar. Om punten te halen bij AZ moeten we beter spelen dan vandaag, dit was zeker niet onze beste wedstrijd”, aldus de Duitse doelman.