Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) thuis tegen sc Heerenveen. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper (knie) en Sebastian Jakubiak (nog niet wedstrijdfit). “Ik heb het gevoel dat de spelers zich heel bewust zijn van onze situatie”, aldus Wormuth. “We werken het hele jaar voor deze fase. We hebben dertig wedstrijden achter de rug en de laatste vier kunnen ons succes brengen of niet. De komende weken wordt het beslist, nu kunnen de verhalen geschreven worden. We bivakkeren het gehele jaar al tussen de plaatsen 5 en 9, we hebben het in eigen hand om een succesverhaal te schrijven. We moeten onze thuisduels tegen Heerenveen en Excelsior winnen, anders moeten we een uitduel in Alkmaar of Eindhoven winnen. Dat is een stuk moeilijker. Alles wat we in negen maanden gedaan hebben is de basis voor deze vier duels, en in die laatste vier duels moeten we geloven.”

Wormuth voert twee wijzigingen door: Adrian Dalmau en Dario van den Buijs spelen voor Jesper Drost en Bart van Hintum. Lerin Duarte is terug van een schorsing maar begint op de bank. “Over Jesper Drost wil ik graag nog iets kwijt”, vervolgt Wormuth. “Er is een klein groepje dat hem de laatste thuisduels uitfloot. Dat is absoluut niet fair. Jesper werkt hard, maakt vele kilometers, is een slimme speler en is belangrijk voor het heden en de toekomst van Heracles Almelo. Ik vind dat supporters elkaar moeten aanspreken. Het was een klein groepje, maar de mensen daaromheen moeten er iets van zeggen. Dat gefluit brengt een slecht gevoel, niet alleen bij de speler maar bij het hele team. En waarom? Vanwege twee ongelukkige rode kaarten? Jesper werkt keihard en heeft dit absoluut niet verdiend.”

Heracles Almelo – sc Heerenveen staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.