Heracles Almelo speelt in de eenendertigste ronde van de Eredivisie thuis tegen sc Heerenveen. Deze wedstrijd werd tot nu toe dertien keer op het hoogste niveau gespeeld. De balans is zes keer winst, vier keer verlies en drie keer gelijk. 

De eerste twee duels werden gespeeld in 2006. De editie van 8 februari eindigde in 1-1 door de doelpunten van Lasse Nilsson en Stefaan Tanghe. Heracles Almelo pakte op 15 oktober wel de volle winst dankzij een benutte strafschop van Everton Ramos da Silva. 

De wedstrijd van 16 februari 2008 resulteerde in een zwaar bevochten remise. De bezoekers namen tot twee keer toe een voorsprong door de treffers van Roy Beerens en Miralem Sulejmani. Gonzalo Garcia-Garcia en Robbert Schilder scoorden de Almelose doelpunten. Op 4 april 2009 kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong dankzij een treffer van Kristian Bak Nielsen. Negen minuten voor tijd trof Mark-Jan Fledderus het doel met een fraai genomen vrije trap. 

Heracles Almelo bleef op 6 december 2009 aan de goede kant van de score. De ruststand was 2-0 door een kopbal van Mark Looms en een benutte strafschop van Willie Overtoom. Een doeltreffend schot van Oussama Assaidi in de 81ste minuut stond garant voor een spannende slotfase. In de laatste minuut scoorde Bas Dost de 3-1 met een fraaie volley. 

Veel doelpunten
De drie daarop volgende edities waren rijk aan doelpunten. De wedstrijd van 19 maart 2011 eindigde in 4-2. Everton Ramos da Silva, Samuel Armenteros, Antoine van der Linden en Darl Douglas scoorden voor Heracles Almelo. Mika Vayrinen en Philip Haglund troffen doel namens de bezoekers. Op 28 april 2012 waren de rollen omgedraaid. De Friezen speelden een aantal counters goed uit en dat leverde treffers op van Bas Dost (2x), Luciano Narsingh en Filip Djuricic. Heracles Almelo miste veel kansen maar uiteindelijk wisten Willie Overtoom en Thomas Bruns het net te vinden. 

Het meest in het oog springt het duel van 28 oktober 2012. Negentig minuten aantrekkelijk voetbal leverde liefst negen doelpunten op. Ninos Gouriye vervulde een hoofdrol door drie keer te scoren. Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Thomas Bruns namen de andere Almelose treffers voor hun rekening. De bezoekers troffen doel via Alfred Finnbogason (2x) en Filip Djuricic. 

De twee volgende duels werden door sc Heerenveen gewonnen. Op 28 februari 2014 was de eindstand 1-2. Heracles Almelo nam een voorsprong door een treffer van Oussama Tannane maar de bezoekers sprongen vervolgens zorgvuldig met hun kansen om. Marten de Roon en Alfred Finnbogason namen de treffers voor hun rekening. 

De wedstrijd van 21 maart 2015. kende een nog rampzaliger verloop. De ruststand was 1-1 door de treffers van Thomas Bruns en Luciano Slagveer. In de tweede helft raakte Heracles Almelo het spoor bijster. De bezoekers wisten er raad mee en boekten een ruime uitslag dankzij de doelpunten van Sam Larsson, opnieuw Luciano Slagveer en Mark Uth. 

Het duel van 2 oktober 2015 eindigde in 2-0. Ilias Bel Hassani brak na 35 minuten de score open en in de tweede helft was Jaroslav Navratil dichtbij de tweede treffer. Hij mikte na ruim een uur spelen op de lat. Wout Weghorst wist in de slotfase het doel wel te vinden. 

De editie van 1 april 2017 eindigde in een ruime zege. Heerenveen nam na vijf minuten nog wel een voorsprong door Reza Goochannejhad maar vier minuten later tekende Reuven Niemeijer voor de 1-1. Heracles Almelo ging door en had bij de rust al de eindstand van 4-1 bereikt dankzij de treffers van Samuel Armenteros,Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. Heerenveen speelde toen al met tien man dankzij een rode kaart voor Jeremiah St.Juste. De tweede helft was niet meer dan een formaliteit. 

Precies een jaar later trok sc Heerenveen aan het langste eind. De basis hiervoor werd gelegd in de slotfase van de eerste helft. Morten Thorsby en Arber Zeneli troffen het doel. Heracles Almelo deed in de tweede helft iets terug maar de treffer van Brahim Darri viel pas diep in blessuretijd.