Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 2-1 verloren. Steven Berghuis scoorde twee keer namens de thuisclub. Jesper Drost nam vlak na de rust het Almelose doelpunt voor zijn rekening. 

Onder druk
De formatie van Frank Wormuth kwam de beginfase redelijk door. Het eerste wapenfeit kwam van Jordy Clasie maar diens schot in de zesde minuut ging naast. Twee minuten later knikte Jesper Drost eveneens naast het doel. Feyenoord kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd. Sam Larsson mikte na een kwartier spelen over en Janis Blaswich stond na twintig minuten goed opgesteld bij een doelpoging van Steven Berghuis. 

Janis Blaswich kreeg het daarna steeds drukker. De doelman moest na 25 minuten handelend optreden toen een voorzet van Tyrell Malacia dreigde binnen te vallen. In de fase daarna moest Blaswich tot drie keer toe redden. De goalie pareerde eerst een poging van Steven Berghuis, keerde vervolgens een kopbal van Eric Botteghin en had vervolgens ook een antwoord op een schot van de verdediger. Blaswich moest in de 32ste minuut opnieuw aan de bak toen Jens Toornstra het doel met een volley onder vuur nam en zag vervolgens Tonny Vilhena naast mikken. Een minuut later moest de doelman zich gewonnen geven op een schuiver van Steven Berghuis. 

Gelijkmaker Drost
Heracles Almelo had na de beginfase in aanvallend opzicht weinig laten zien maar in de 42ste minuut gaf de formatie een levensteken. Het schot van Kristoffer Peterson ging over het doel. De tweede helft kon daarentegen niet beter beginnen. Peterson wist de bal in de 47ste minuut voor het doel te krijgen en Jesper Drost kon van dichtbij afronden. 

De 1-1 kwam aan bij Feyenoord dat daarna geruime tijd weinig kon uitrichten. De thuisclub zorgde pas na ruim een uur spelen weer voor gevaar. Sam Larsson combineerde met Nicolai Jørgensen en de Deen zag vervolgens zijn schot door Janis Blaswich gepareerd worden. Het zou de laatste actie worden voor Jørgensen die in de 65ste minuut van het veld moest na een natrappende beweging richting Tim Breukers. 

Numerieke meerderheid baat niet
Heracles Almelo kreeg drie minuten na de rode kaart al meteen een grote kans. Adrian Dalmau werd gevonden door Brandley Kuwas maar de Spanjaard stuitte op Kenneth Vermeer. Feyenoord bleef met tien man voor gevaar zorgen. Janis Blaswich moest in de 75ste minuut redden op een inzet van Steven Berghuis en een kopbal van Eric Botteghin uit de aansluitende hoekschop werd eveneens geblokt. Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Botteghin. Steven Berghuis maakte vervolgens geen fout: 2-1. 

Adrian Dalmau was in de 85ste minuut dichtbij de gelijkmaker maar de inzet ging deze keer naast het doel. Heracles Almelo kreeg nog vijf minuten blessuretijd om nog iets af te dwingen maar het bleef bij een schot van Silvester van der Water. 

Feyenoord – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
33.Steven Berghuis 1-0, 47.Jesper Drost 1-1, 82.Steven Berghuis 2-1
Rode kaart:Nicolai Jørgensen 
Gele kaarten:Tim Breukers, Adrian Dalmau, Tyrrell Malacia 

Feyenoord: Kenneth Vermeer, Cuco Martina (57.Bart Nieuwkoop), Eric Botteghin, Sven van Beek, Tyrell Malacia, Jordy Clasie (76.Robin van Persie), Jens Toornstra, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann (90.Joey Konings), Bart van Hintum, Lennart Czyborra, Jesper Drost, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Dabney Dos Santos, Brandley Kuwas (76.Silvester van der Water) en Kristoffer Peterson (58.Adrian Dalmau).