In Nijmegen heeft Heracles Almelo 2 een 1-3 zege geboekt op N.E.C. 2. Silvester van der Water, Mats Knoester en Jesper Drost waren trefzeker.

Eerste helft: geen grote kansen
De eerste helft kende een rustig eerste half uur, zonder echte kansen. De eerste doelpoging van Heracles Almelo 2 kwam na dertig minuten van de voet van Silvester van der Water. Zijn schot werd eenvoudig gepakt door doelman Oliver Zelenika. Drie minuten later was Van der Water wel trefzeker. De aanvaller kopte een voorzet van Jesper Drost vanaf links bij de tweede paal binnen. 0-1 was ook de ruststand op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen.

Knoester en Drost scoren in tweede helft
Kansen waren er in de tweede helft meer dan in de eerste vijfenveertig minuten. Tien minuten na rust verdubbelde Mats Knoester de voorsprong voor Heracles Almelo 2. Vanuit een hoekschop kopte de verdediger de bal achter doelman Zelenika.  Beide ploegen bleven mogelijkheden creëren. Jesper Drost deed dat zo’n twintig minuten voor het einde op knappe wijze voor zichzelf. In het zestienmetergebied controleerde hij de bal fraai en rondde hij koelbloedig af: 0-3. Brian Campman deed namens N.E.C. 2 in de absolute slotfase nog iets terug.

Komende maandag speelt Heracles Almelo 2 opnieuw een uitwedstrijd. PEC Zwolle 2 is dan de tegenstander.

N.E.C. 2 – Heracles Almelo 2 1-3 (0-1)
33.Silvester van der Water 0-1, 55.Mats Knoester 0-2, 71.Jesper Drost 0-3, 87.Brian Campman 1-3.

Opstelling Heracles Almelo 2: Koen Bucker, Wout Droste, Jelle van Benthem, Stephen Sama, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Jesper Drost, Tim van de Berg (77.Roel Heemink), Yassine Ballah (83.Keyen Telgt), Dabney dos Santos, Silvester van der Water