Heracles Almelo heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning behaald. Thuis werd met 1-0 van NAC Breda gewonnen. Kristoffer Peterson kopte de Heraclieden laat in de wedstrijd naar de winst.

Heracles Almelo beleefde een lastige wedstrijd tegen NAC Breda. De Bredanaars stonden verdedigend goed en Heracles Almelo miste een aantal kansen. Des te groter was de opluchting toen Kristoffer Peterson de bal in de 81e minuut binnen knikte. Ook Peterson zelf was blij met dit doelpunt: “Het was een opluchting om te scoren. De goal was erg belangrijk voor mij en voor het team. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar we hebben drie punten en dat is alles wat telde voor ons. Op een gegeven moment had ik het idee dat het een wedstrijd zou zijn waarin alles net verkeerd zou vallen voor ons, maar gelukkig wisten we te scoren.”

Door de overwinning doet Heracles Almelo goede zaken in de strijd voor een plek bij de play-offs. Peterson realiseert zich maar al te goed hoe belangrijk deze drie punten zijn. “Door deze overwinning staan we er goed voor, maar we zijn er nog niet. De volgende wedstrijden worden ook ontzettend belangrijk. We hebben een groep met getalenteerde spelers die allemaal de play-offs willen behalen. Vandaag hebben we gevochten als een team en verdiend gewonnen”, aldus de Zweed. 

Voor de doelpuntenmaker was het een emotionele dag. Zijn vriendin en zoontje zijn in Zweden vanwege de aanstaande geboorte van zijn tweede zoon. Zijn zoontje, Alessio, was jarig op de dag van de wedstrijd tegen NAC Breda en die verjaardag moest hij aan zich voor bij laten gaan. “Ik had het er erg moeilijk mee dat ik zijn eerste verjaardag moest missen”, vertelt Peterson na afloop van de wedstrijd. “De overwinning en het doelpunt waren het beste cadeau dat ik hem op deze manier kon geven. Uiteindelijk ga ik met een goed gevoel naar huis.”