Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda drie punten overgehouden. Kristoffer Peterson tekende negen minuten voor tijd voor de enige treffer.

Tamme eerste helft
De eerste helft had weinig te bieden. Heracles Almelo had geen last van NAC Breda, maar het creëren van kansen bleek lastig. Een schot van Mohammed Osman in de twaalfde minuut vormde geen probleem voor Benjamin van Leer en enkele minuten later leidde een scrimmage tot een inzet van Adrián Dalmau, die geblokt werd. Kristoffer Peterson mikte in de 21ste minuut van buiten de zestien over het doel. 

De formatie van Frank Wormuth zorgde pas in de slotfase van de eerste helft voor een beetje vuur. Kristoffer Peterson dook in de 39ste minuut op voor Benjamin van Leer maar de doelman wist de inzet te keren. Een minuut later dwong Lerin Duarte de goalie met een venijnig schot tot een moeizame redding. 

De muur geslecht
Het tweede bedrijf sloot qua spelbeeld aan op de eerste helft. Heracles Almelo had het initiatief maar de Brabanders bleven stug verdedigen. Lerin Duarte had in de 57ste minuut een rush in huis maar mikte uiteindelijk voorlangs en een minuut later schoot Brandley Kuwas van grote afstand naast. Kristoffer Peterson was de volgende die het vijandelijke doel onder vuur nam. De Zweed krulde de bal in de 64ste minuut net naast. 

Heracles Almelo bleef zoeken naar het doelpunt en in de 73ste minuut wist Tim Breukers het hoofd van Kristoffer Peterson te vinden. Benjamin van Leer had echter een redding in huis op de diagonale kopbal. Drie minuten later nam Lerin Duarte het doel onder vuur, maar ook dit schot ging over. Het duurde tot de 81ste minuut voordat de bres in de Brabantse muur werd geslagen. Brandley Kuwas tekende voor een gave voorzet en Kristoffer Peterson kopte fraai diagonaal in. 

Heracles Almelo – NAC Breda 1-0 (0-0)
81.Kristoffer Peterson 1-0
Gele kaarten: Bart van Hintum, Lerin Duarte, Gervane Kasteneer, Anouar Kali 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann (46.Bart van Hintum), Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman (69.Joey Konings), Lerin Duarte, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrián Dalmau en Kristoffer Peterson. 

NAC Breda: Benjamin van Leer, Khalid Karami, Erik Palmer-Brown, Menno Koch, Gregory Leigh, Mounir El Allouchi, Ramon Lunqvist (78.Luka Ilic), Anouar Kali, Giovanni Korte (56.Mikhail Rosheuvel), Mitchell te Vrede en Gervane Kasteneer (66.Sulai Kaikai).