Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 20.45 uur) thuis tegen NAC Breda. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper (knie), Sebastian Jakubiak (nog niet wedstrijdfit) en Niels Leemhuis (ondergaat vandaag een operatie aan beide liezen). Kristoffer Peterson is terug van een schorsing, hij speelt in plaats van Jesper Drost. 

“Als we winnen van NAC Breda is de week nog niet zo succesvol als we zouden willen”, aldus Wormuth. “We hebben de zespuntenwedstrijd van Willem II verloren, dus om deze positie op de ranglijst te behouden zullen we moeten winnen. Maar dat geldt ook voor NAC. Zij hebben de laatste strohalm gepakt, hebben een goed gevoel na de winst op Excelsior. Het is fantastisch dat beide ploegen moeten. Ik verwacht een beetje dezelfde wedstrijd als tegen Willem II. We staan het gehele seizoen al tussen de plaatsen 5 en 9, het zou heel jammer zijn als we daar aan het einde van het seizoen niet staan. Dat is best lastig, want we spelen nog uit bij Feyenoord, AZ en PSV. Onze thuisduels tegen NAC Breda, sc Heerenveen en Excelsior zijn dus enorm belangrijk. We praten alleen over de volgende wedstrijd, en die zullen we dus moeten winnen om op deze positie te blijven.”

Heracles Almelo – NAC Breda staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. 

Foto’s vrijdagtraining: Harry Broeze