Heracles Almelo ontvangt in de negenentwintigste ronde van de Eredivisie NAC Breda. Het wordt de vijftiende keer dat NAC Breda op bezoek komt. De balans op het hoogste niveau is tot nu toe elf zeges en drie nederlagen. 

De jaren zestig
Het eerste duel dateert van 16 september 1962 en eindigde in 3-2. Dick Reekers, Joop Schuman en Issy Greving scoorden namens Heracles. Leen van de Lugt trof twee keer het doel voor NAC. Herbert Finken miste namens Heracles nog een strafschop. Op 10 mei 1964 was de eindstand 0-3 door de treffers van Wim Groenewegen (2x) en Wim van de Hurk. 

Heracles kende op 6 september 1964 een mooie comeback. NAC stond na een half uur op 0-2 dankzij de doelpunten van Adri Pelkmans en Wim Groenewegen. Vlak voor de rust scoorde Hennie van Nee de belangrijke aansluitingstreffer. In de tweede helft zou Van Nee nog twee keer scoren. Herman Vrielink wist eveneens het net te vinden. 

De geschiedenis herhaalt zich
Het laatste duel uit 1964 diende opvallend genoeg als een blauwdruk voor de editie van 12 april 2006. Opnieuw kende NAC Breda een goede start. Na een half uur stond het 0-2 door de doelpunten van Leonardo en Ronnie Stam. De belangrijke aansluitingstreffer van Gertjan Tamerus viel op slag van rust en in de tweede helft werden de punten alsnog in de wacht gesleept door de doelpunten van Sota Hirayama, Stefaan Tanghe en Marc Höcher. 

Heracles Almelo wist daarna de voordelige marge steeds meer uit te breiden. De editie van 17 november 2006 eindigde in 2-0. Everton Ramos da Silva scoorde na veertien minuten de eerste treffer. Stefaan Tanghe verdubbelde de marge in de slotminuut. NAC Breda wist op 13 april 2008 te winnen. De enige treffer van dat duel werd gescoord door Edwin de Graaf. Ruim een jaar later, op 17 april 2009, werden de gasten naar een ruime nederlaag gespeeld. De eindstand van 4-0 was reeds bij de rust bereikt door de goals van Jan Wuytens, Ricky van den Bergh, Juha Hakola en Willie Overtoom. 

Een goed begin…
NAC Breda werd in de twee daaropvolgende edities in de beginfase overrompeld. Op 20 maart 2010 stond het na vier minuten 2-0 dankzij de treffers van Willie Overtoom en Bas Dost. Everton Ramos da Silva trof na een uur spelen het doel met een kopbal en in de slotfase mikte Marko Vejinovic vanuit een vrije trap op de lat. De editie van 26 oktober 2010 ging van start volgens eenzelfde scenario. Binnen acht minuten was het 2-0 door de treffers van Samuel Armenteros en Mark-Jan Fledderus. Willie Overtoom benutte na een half uur een strafschop en Kwame Quansah mikte nog een keer op de paal. Glynor Plet tekende vier minuten voor tijd voor de vierde treffer. Kees Luijckx kon daarna iets terugdoen voor de murw gespeelde bezoekers. 

Gelijkopgaande duels
De wedstrijd van 14 augustus 2011 leverde eveneens een overwinning op. NAC Breda kwam na ruim een half uur op voorsprong dankzij een kopbal van Matthew Amoah. Het herstel volgde diep in de tweede helft. Willie Overtoom benutte eerst een strafschop en Everton Ramos da Silva zou een kwartier voor tijd de 2-1 inkoppen. De editie van 16 september 2012 eindigde eveneens in 2-1. De bezoekers namen na veertien minuten een voorsprong door een goed geplaatst schot van Alex Schalk. Heracles Almelo zou deze keer pas in de slotfase orde op zaken stellen. Willie Overtoom scoorde in de 81ste minuut de gelijkmaker en de treffer van Everton Ramos da Silva viel pas in blessuretijd. 

NAC Breda boekte op 1 februari 2014 een zege. De bezoekers sprongen effectiever met de kansen om. Jordy Buijs en Rydell Poepon namen de treffers voor hun rekening. Bryan Linssen trof doel met een kopbal. 

Zes keer raak
De editie van 4 oktober 2014 eindigde in een monsterzege: 6-1.Jeroen Veldmate opende na tien minuten de score uit een strafschop en Thomas Bruns tekende tien minuten later voor het tweede doelpunt. NAC Breda verloor vervolgens Stipe Perica met een rode kaart en Heracles Almelo zou de numerieke meerderheid voorbeeldig uitspelen dankzij Wout Weghorst, Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani en Jaroslav Navratil. Mats Seuntjes scoorde de Brabantse treffer. 

De meest recente ontmoeting dateert van 25 november 2017. De eindstand van 2-1 was na eenentwintig minuten al bereikt. Angeliňo opende na veertien minuten de score maar een minuut later trof Reuven Niemeijer doel. Paul Gladon scoorde vervolgens de beslissende treffer.