Heracles Almelo eSporter Bryan Hessing is de nieuwe ambassadeur van Stichting Kans voor een Kind. De 28-jarige Almeloër wil zijn bijdrage leveren aan het doel van de stichting om individuele wensen te vervullen van kinderen uit Twente, die het om uiteenlopende redenen niet makkelijk hebben. Hessing is de eerste speler van de nationale eDivisie die zich als ambassadeur bindt aan een goed doel. 

“Via mijn achterban wil ik kinderen bereiken die een steuntje in de rug nodig hebben”, vertelt Hessing, die trots is dat hij zich vanaf heden ambassadeur van Stichting Kans voor een Kind mag noemen. “Het doet mij goed om mijn maatschappelijke steentje bij te mogen dragen. Door de vele evenementen en toernooien van Heracles eSports en als vader van een jonge zoon besef ik hoe belangrijk het is dat ieder kind gelukkig is. Ik hoop een grotere groep mensen hiervan bewust te maken.” 

Willem Hoevers, projectleider en mede-oprichter van Stichting Kans voor een Kind, is blij dat Hessing zijn voorbeeldfunctie maatschappelijk benut. “Dankzij Bryan komen wij in contact met een jonge doelgroep. Zo blijven wij in staat onze doelstellingen te verwezenlijken. Dit door projecten te realiseren die door de stichting zelf worden geïnitieerd of door derden worden aanbevolen.”

Founder 
Sinds de start van de stichting is Heracles Almelo als Founder verbonden aan Kans voor een Kind. De club ondersteunt de stichting op allerlei manieren. Zo speelt de club sinds jaar en dag met het logo van Kans voor een Kind op de mouw en is aanvoerder Robin Pröpper ambassadeur van de stichting.