Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-4 verloren. De bezoekers leken na de rust op een eenvoudige zege af te stevenen maar de formatie van Frank Wormuth kwam in de slotfase nog sterk terug. Brandley Kuwas, Joey Konings en Adrian Dalmau scoorden de Almelose doelpunten. 

Tamme eerste helft
Het eerste kwartier weinig te bieden. Een schot van Marios Vrousai en een kopbal van Adrian Dalmau waren in deze fase de hoogtepunten. Het eerste serieuze gevaar kwam in de achttiende minuut toen Alexander Isak een aantal Heraclieden wist af te schudden. Hij wist Vangelis Pavlidis te vinden maar de Griek mikte van dichtbij over. 

Heracles Almelo kreeg twee mogelijkheden. Een afstandsschot van Adrian Dalmau ging in de 25ste minuut net over en negen minuten later deed Brandley Kuwas hetzelfde nadat hij de bal vanuit een kluts had gekregen. De brilstand leek de ruststand te gaan worden maar drie minuten in blessuretijd leed balverlies van Jesper Drost een Tilburgs doelpunt in. Alexander Isak schoof de bal langs Janis Blaswich 

Willem II slaat toe
De formatie van Frank Wormuth kon in de tweede helft aanvankelijk weinig beginnen. Mohammed Osman mikte in de 55ste minuut nog naast maar amper een minuut later was de 0-2 een feit na een nieuwe fout in de opbouw. Alexander Isak fungeerde opnieuw als beul. Deze keer prikte hij de bal in de verre hoek. 

Heracles Almelo probeerde het tij te keren met een dubbele wissel maar Willem II had het duel in deze fase resoluut in handen genomen. Janis Blaswich kon na exact een uur spelen Vangelis Pavlidis met een dubbele redding van het scoren afhouden. Heracles Almelo was daarna nog dichtbij een doelpunt toen een bal van de lijn werd gehaald maar in de 64ste minuut was het opnieuw raak. Pavlidis sneed door de Almelose defensie en kon op aangeven van Alexander Isak scoren. Willem II wilde meer en Marios Vrousai kreeg in de 69ste minuut nog een kans. Het schot belandde in het zijnet. 

Comeback strandt
Heracles Almelo leek uitgeteld maar in de 72ste minuut kwam er toch een aanknopingspunt. Dario van den Buijs tekende voor een crosspass en Brandley Kuwas kon vervolgens afronden in de korte hoek. Het doelpunt zorgde weer voor elan. De grote kansen leken aanvankelijk uit te blijven maar in de 82ste minuut was het wederom raak. Joey Konings scoorde na goed voorbereidend werk van Adrian Dalmau. Willem II leek te wankelen maar sloeg uiteindelijk in de 87ste minuut vanuit de counter toe. Alexander Isak verzorgde opnieuw de assist en Marios Vrousai kon de bal droog achter Janis Blaswich schuiven. 

De blessuretijd werd ongemeen spannend dankzij een doelpunt van Adrian Dalmau. De Spanjaard scoorde in de negentigste minuut op aangeven van Brandley Kuwas. Heracles Almelo drong nog aan en in de allerlaatste minuut ging Janis Blaswich nog mee naar voren. Adrian Dalmau kon nog een keer inkoppen maar deze keer ging de bal over. 

Heracles Almelo – Willem II 3-4 (0-1)
45+3.Alexander Isak 0-1, 56.Alexander Isak 0-2, 64.Vangelis Pavlidis 1-2, 72.Brandley Kuwas 1-3, 82.Joey Konings 2-3, 87.Marios Vrousai 2-4, 90. Adrian Dalmau 3-4
Gele kaarten: Alexander Merkel, Adrian Dalmau Diego Palacios, 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Lerin Duarte (59.Joey Konings), Mohammed Osman, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Jesper Drost (59.Dabney Dos Santos). 

Willem II: Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Thomas Meissner, Diego Palacios, Vurnon Anita, Daniel Crowley, Renato Tapia (31.Pol Lonch), Marios Vrousai, Alexander Isak en Vangelis Pavlidis (71.Dries Saddiki).