Heracles Almelo speelt morgen (dinsdag, aanvang 19.45 uur) thuis tegen Willem II. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Kristoffer Peterson (geschorst na zijn vijfde gele kaart afgelopen zaterdag) en Robin Pröpper (knie). Jesper Drost keert terug na drie duels schorsing. 

“We rouleren, dus het is niet voor iedereen een Engelse week”, aldus Wormuth. “Jesper Drost zal spelen in plaats van Kristoffer Peterson. Dabney Dos Santos is weer hersteld van de griep, maar het is voor hem te vroeg om te starten. Daarnaast zullen Tim Breukers, Lennart Czyborra en Alexander Merkel morgen starten. Als we op deze positie willen blijven zou het top zijn om Willem II te verslaan. Het is een zes punten wedstrijd. We denken van wedstrijd naar wedstrijd, deze week wijst ons de weg voor de rest van het seizoen. Qua punten zijn we goed gestart aan de week, maar die uit-behaalde punten hebben alleen waarde als je thuis wint. Willem II speelt fantastisch voetbal, ze hebben na de winter het team veranderd met een aantal huurlingen. Ze hebben in de tweede seizoenshelft veel punten gehaald en ze zijn de op vijf na beste in uitduels. Maar dat zijn de statistieken, daar hebben we respect voor maar we zijn er niet bang voor. We zullen in elk geval anders voor de dag moeten komen dan tegen De Graafschap, want Willem II zal het wel afstraffen als we zoveel kansen weggeven.”

Heracles Almelo – Willem II staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.