Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap gewonnen. De thuisclub kwam op voorsprong via Charlison Benschop maar de formatie had in de tweede helft een comeback in petto. Brandley Kuwas en Lerin Duarte scoorden de fraaie treffers. 

Snel op achterstand
De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en Janis Blaswich moest na vier minuten in actie komen op een schot van Delano Burgzorg. Het eerste gevaar van Heracles Almelo volgde in de vijftiende minuut. Het geplaatste schot van Kristoffer Peterson werd onschadelijk gemaakt door Nigel Bertrams. Een goede minuut later was het aan de andere kant wel raak. Charlison Benschop schoof de bal op aangeven van Youssef El Jebli langs Janis Blaswich. 

Heracles Almelo had het lastig en ontsnapte diverse keren aan de 2-0. Janis Blaswich redde in de negentiende minuut op een schot van Youssef El Jebli en in de 35ste minuut pareerde de doelman een inzet van Charlison Benschop. In de 38ste minuut was Blaswich geklopt bij een schot van El Jebli maar de lat bracht redding. De formatie van Frank Wormuth had in deze fase weinig te bieden. Het enige wapenfeit was een schot van Bart van Hintum dat na ruim een half uur spelen gekraakt werd. 

De rollen omgedraaid
Heracles Almelo, met nu Joey Konings voor Yoëll van Nieff, probeerde na de rust de wedstrijd te laten kantelen. Vooralsnog zonder enig resultaat. Het was De Graafschap dat na een rustige beginfase opnieuw mocht ruiken aan de 2-0. Een schot van Delano Burgzorg belandde in de 58ste minuut buiten het bereik van Janis Blaswich op de paal. 

Halverwege de tweede helft werden de rollen min of meer vanuit het niets omgedraaid. Brandley Kuwas tekende eerst met een mooie volley voor de 1-1 nadat de bal bij een vrije trap was blijven hangen. Vier minuten later knalde Lerin Duarte de bal van grote afstand prachtig in de kruising. De thuisclub bleef het nog wel het proberen maar kwam niet verder dan een schot van Youssef El Jebli dat in de 78ste minuut over het doel ging. Heracles Almelo kreeg in blessuretijd nog een goede mogelijkheid op een derde treffer maar Silvester van der Water mikte in het zijnet. 

De Graafschap – Heracles Almelo 1-2 (1-0)
17.Charlison Benschop 1-0, 66.Brandley Kuwas 1-1, 70.Lerin Duarte 1-2
Gele kaarten: Dario van den Buijs, Bart Straalman, Youssef El Jebli 

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu (83.Frank Olijve), Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (74.Daryl van Mieghem), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (74.Nabil Bahoui), Charlison Benschop en Delano Burgzorg. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste (61.Tim Breukers), Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (46.Joey Konings), Mohammed Osman, Lerin Duarte, Brandley Kuwas (88.Silvester van der Water), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.