Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 19.45 uur) tegen De Graafschap. Trainer Frank Wormuth kan in Doetinchem niet beschikken over Jesper Drost (geschorst), Robin Pröpper (knie) en Dabney Dos Santos (ziek). “Het duurde na de interlandperiode even voordat iedereen weer op ‘het hoofdkwartier’ was”, aldus Wormuth. “Alexander Merkel heeft pas vandaag weer meegetraind vanwege problemen met zijn visum in Kazachstan, dus hij zal morgen niet starten. We werken toe naar een ‘Engelse week’, dus hij zou tegen Willem II en NAC Breda weer kunnen spelen. De Graafschap heeft hetzelfde puntenaantal als wij na de winterstop en zelfs een beter doelsaldo in de tweede helft van het seizoen. Ze hebben zich, met een aantal nieuwe spelers, prima verbeterd. Het is een ander team geworden dan het De Graafschap van voor de winterstop.”

De Graafschap – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.