Alexander Merkel speelde in het afgelopen interlandweekend twee wedstrijden voor zijn geboorteland Kazachstan. In hoofdstad Noersoeltan (Astana) won Merkel met Kazachstan van Schotland en werd er verloren van Rusland. Heracles TV reisde de Heraclied achterna en maakte een minidocumentaire over zijn week in Kazachstan.

Eén dag voor vertrek naar Kazachstan speelde Merkel met Heracles Almelo tegen Vitesse. Daar al waren de camera’s op de middenvelder gericht. Merkel heeft de uitverkiezing voor de nationale ploeg van Kazachstan immers te danken aan Heracles Almelo, zo vertelt hij in de minidocumentaire. De twaalf minuten durende video geeft je een beeld van Noersoeltan, de trainingen van het team van Kazachstan en de wedstrijden die Merkel speelde. Aan het woord niet alleen Merkel, maar ook de Tsjechische bondscoach van Kazachstan en een lokale sportjournalist over de status en de potentie van de inmiddels drievoudig international.

Bekijk de minidocumentaire en abonneer je op het YouTube-kanaal van Heracles Almelo.