Heracles Almelo speelt in de zevenentwintigste ronde van de Eredivisie uit tegen De Graafschap. Dit duel stond vijf keer eerder op het programma. De oogst is twee keer winst, twee keer gelijk en een keer verlies. 

Heracles Almelo was vele seizoenen te gast op de Vijverberg maar dan in de Eerste Divisie. Het eerste duel op het hoogste niveau werd gespeeld op 15 maart 2008. Het duel eindigde in 0-0 en het hoogtepunt was een schot van Reinier Robbemond dat de paal belandde. 

Het tweede treffen eindigde in een zege voor De Graafschap. Luuk de Jong werd in de 54e minuut de matchwinner met een omhaal. De derde editie werd gespeeld op 23 oktober 2010 en kende geen winnaar. De thuisclub kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Youssouf Hersi. Glynor Plet tekende in de 53ste minuut voor de gelijkmaker. 

De wedstrijd van 21 april 2012 verliep tumultueus. De Graafschap kwam in de twaalfde minuut op voorsprong door Soufian El Hassnaoui en vier minuten later kopte hij op de paal. Heracles Almelo stelde snel orde op zaken door de doelpunten van Samuel Armenteros en Ninos Gouriye. Acht minuten na de rust kopte Everton Ramos da Silva de 1-3 tegen de touwen. Het laatste kwartier sloeg de vlam in de pan. Lerin Duarte en Mark Looms moesten met rood van het veld en tussen de bedrijven door benutte Michael de Leeuw namens de thuisclub een strafschop. Heracles Almelo wist de zege veilig te stellen. 

De meest recente editie dateert van 24 oktober 2015. Heracles Almelo pakte de zege dankzij een doelpunt van Iliass Bel Hassani in de 83ste minuut.