Op zaterdag 23 maart is op 78-jarige leeftijd Herman Morsink overleden. Morsink maakte op 12 april 1959 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Excelsior, als vervanger van Steve Mokone. Zijn carriere wordt gekenmerkt door meerdere (knie)blessures. Hij tekent zijn eerste contract in het seizoen 1961-1962 bij Heracles, nadat hij vlak daarvoor een contract aangeboden kreeg van Vitesse. 

In de Eredivisie, van 1962 tot 1966 was Morsink een vaste waarde, zij het op verschillende posities. In 1971, nadat hij voor de derde keer een meniscusoperatie had ondergaan, zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan bij Heracles. 

Scout Arend Steunenberg heeft nog enkele jaren met Morsink samengespeeld. Steunenberg: “Herman was een sterke, veelscorende spits. Qua persoonlijkheid was hij een rustige man, maar in het veld een hele felle speler. Hij heeft z’n nodige doelpunten meegepakt. Ik heb altijd plezierig met hem samengespeeld.”

Heracles Almelo wenst de nabestaanden van Herman Morsink veel sterkte toe.