Kazachstan heeft de spectaculaire overwinning op Schotland geen goed vervolg kunnen geven. Met Alexander Merkel in de gelederen ging het land in hoofdstad Astana (Noersoeltan) met 0-4 onderuit tegen Rusland. Merkel speelde de volledige wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut had Kazachstan het lastig. Rusland was in de Astana Arena de bovenliggende partij. In de negentiende minuut werd het verschil ook op het scorebord zichtbaar. Denis Cheryshev zette de Russen op voorsprong. Kazachstan leek de gasten tot het rustsignaal van verdere doelpunten te onthouden, maar in blessuretijd was het toch raak. Opnieuw was Cheryshev trefzeker.

Rusland zette ook in de tweede helft aan. Doelpunten van Artem Dzyuba en Abzal Beysebekov (eigen doelpunt) brachten de eindstand op 0-4. 

De nederlaag ten Rusland ten spijt, Kazachstan heeft met drie punten uit de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020 deze week boven verwachting gepresteerd. Alexander Merkel speelde beide wedstrijden en staat nu op drie interlands voor zijn geboorteland.

Komende week een reportage van Heracles TV over beide duels die Merkel speelde met Kazachstan.