Het tweede elftal is er woensdagmiddag niet in geslaagd te winnen van Feyenoord 2. In een wedstrijd met twee gezichten keek Heracles Almelo bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na de rust kantelde het spelbeeld en leken de Almeloërs de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ware het niet dat Feyenoord in de absolute slotfase de gelijkmaker forceerde: 2-2.

Heracles Almelo moest het tegen Feyenoord 2 doen zonder trainer Peter Reekers, die als assistent op pad is met Jong Oranje. Op Varkenoord had Heracles Almelo in het eerste bedrijf weinig in te brengen tegen de beloften van Feyenoord. De thuisploeg domineerde, maakte het spel en dat resulteerde na een klein kwartier spelen tot de openingstreffer. Jaron Vicario was het eindstation van een Rotterdamse aanval. Even daarvoor werd een doelpunt van Nelson Amadin afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers zetten daar in aanvallend opzicht weinig tegenover.

Heracles Almelo langszij
In de tweede helft viel er aanzienlijk meer te beleven. Heracles Almelo, dat Wout Droste in de ploeg bracht voor Tim Breukers, kreeg meer grip op de wedstrijd. Dat leidde na een uur spelen tot de gelijkmaker. Silvester van der Water behield het overzicht en schonk de niet te missen kans aan Joey Konings, voor wie het een koud kunstje bleek de 1-1 op het bord te zetten. Niet veel later kwam diezelfde Konings wederom in kansrijke positie, maar dit keer werd de aanvaller ternauwernood  van de bal gegleden door Ridgeciano Haps. 

Twintig minuten voor tijd kwam de voorsprong er alsnog. Onder toeziend oog van de inmiddels ingevallen Lerin Duarte besloot Van der Water het zelf te doen. De aanvaller passeerde Sven van Beek op kinderlijke wijze en stifte de bal vervolgens op fraaie wijze over Feyenoord-doelman Joris Delle. 

Late domper
In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen, maar Feyenoord zag Michael Brouwer tot tweemaal toe in de weg liggen en ook Jeff Hardeveld zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Waar Heracles Almelo het duel over de streek leek te trekken, kwam Feyenoord in de absolute slotfase alsnog langszij. Wederom kwam de Rotterdamse treffer op naam van Jaron Vicario. 2-2 bleek tevens de eindstand.

Op dinsdag 9 april gaat de beloftenploeg van Heracles Almelo op bezoek bij N.E.C. In Nijmegen wordt om 13.30 uur afgetrapt.

Feyenoord 2 – Heracles Almelo 2 2-2 (1-0)
13. Jaron Vicario 1-0, 59. Konings 1-1, 69. Van der Water 1-2, 90. Jaron Vicario 2-2.

Opstelling Heracles Almelo 2 : Michael Brouwer, Tim Breukers (46. Wout Droste), Jelle van Benthem, Bart van Hintum, Jeff Hardeveld, Dario van den Buijs, Yoëll van Nieff, Niels Leemhuis (62. Lerin Duarte), Silvester van der Water, Joey Konings, Dabney dos Santos (73. Stephen Sama).

Gele kaart: Van Benthem, Dos Santos (Heracles Almelo)