Assistent-trainer Peter Reekers loopt de komende interlandperiode mee met de technische staf van Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Erwin van der Looi speelt in Spanje twee oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten en Egypte. Maandag vertrekt de ploeg naar kustplaats Murcia.

Reekers werd verrast met het telefoontje uit Zeist. De assistent-trainer van Frank Wormuth kreeg de vraag of hij mee wil met Jong Oranje tijdens het tiendaagse trainingskamp. “Ik ben vereerd dat ze mij hebben benaderd. Dit is een kans om met jongens te werken die in hun leeftijdscategorie het beste van het land zijn. Ook de trainers hebben een mooie staat van dienst, dus ook naar die samenwerking kijk ik enorm uit. Daarbij vertegenwoordig ik mijn land en dat is altijd bijzonder,” zegt hij trots.

“Met Erwin van de Looi heb ik kort gesproken over deze periode en het is in ieder geval duidelijk dat ik volledig met de technische staf ga meedraaien.” Wat zijn takenpakket precies inhoudt zal vanaf maandag blijken. Reekers: “Waarschijnlijk zal mijn rol in de kern hetzelfde zijn als hier bij de club. Het ondersteunen van de hoofdtrainer, tijdens de wedstrijden en trainingen.”

Ontwikkelen

Reekers kijkt erg uit naar zijn periode bij Jong Oranje en ziet deze mogelijkheid als een mooie kans om zichzelf te ontwikkelen. “Ik krijg de kans om bij Jong Oranje mee te lopen en zo mijn eigen visie te verbreden. Het is voor mij een kans om te sparren over voetbal met andere trainers; kijken hoe zij het doen. Ik denk dat het goed is voor mijn ontwikkeling als trainer”, aldus Reekers.

Ondanks het feit dat Reekers als nieuweling mee gaat met Jong Oranje, kent hij de staf al wel deels. Ook betekent het avontuur voor hem een weerzien met Justin Hoogma, die in 2017 naar TSG Hoffenheim vertrok.  “Van de Looi en assistent Marcel Groninger ken ik nog van toen ze allebei voor FC Groningen werkten. Tijdens het tiendaagse trainingskamp zullen we elkaar beter leren kennen”, vertelt Reekers. “Uit de spelersgroep ken ik natuurlijk Justin Hoogma erg goed, met hem heb ik bij Heracles Almelo gewerkt voor hij naar Duitsland vertrok. Verder zijn het allemaal jongens waar ik nog niet meegewerkt heb, dat is ook een leuke uitdaging.”

Leermoment

De nieuwe indrukken, nieuwe inzichten en nieuwe ervaringen neemt Reekers allemaal mee terug naar Almelo. Niet alleen in zijn functie als assistent-trainer, ook als eindverantwoordelijke voor het tweede elftal is alle extra ervaring mooi meegenomen. “Ik ga met Jong Oranje mee met het idee om mezelf te ontwikkelen. Ik zie het als mooi leermoment.”